Νέες εξελίξεις για το virtual reality

by Nikos Kaimakamis • On 15-09-2015 • AT 9:12 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

??????????????????????

Το virtual reality γνωρίζει άνθηση και αυτό δεν μπορεί να το παραβλέψει κανείς, όπως φαίνεται από τις κινήσεις του Flickr όσο και από την πρωτοβουλία της Trillenium. 

Στο πλαίσιο της παρουσίασής του στο XOXO Festival, στο Oregon, το Flickr έδειξε το ενδιαφέρον του στον τομέα του virtual reality, καθώς δεν απέκλεισε ότι στο κοντινό μέλλον θα μπορούσαν οι επισκέπτες του δικτυακού τόπου παρουσίασης της φωτογραφικής δουλειάς ιδιωτών να βλέπουν όλο το φωτογραφικό περιεχόμενο φορώντας ένα κράνος εικονικής πραγματικότητας.

Με το κράνος θα μπορούσε κανείς να απολαμβάνει πανοραμικές φωτογραφίες 360 μοιρών. Αυτή τη στιγμή το Flickr VR λειτουργεί μόνο με το κράνος της Oculus, αλλά δεν αποκλείεται αυτό να αλλάξει αργότερα. Σύντομα, εκτιμάται ότι θα προστεθούν και άλλες φωτογραφίες 360 μοιρών, αφού ήδη υπάρχουν αρκετές συσκευές που υποστηρίζουν αυτή τη δυνατότητα λήψης φωτογραφιών.

Από την άλλη πλευρά, η Trillenium αποφάσισε να βάλει την virtual reality στο online shopping. To startup που ίδρυσε ο 43χρονος Hrvoje Prpic, απαιτεί από τον χρήστη της υπηρεσίας του να φορέσει ένα κράνος εικονικής πραγματικότητας και να περιηγηθεί στο virtual κατάστημα που έχει σχεδιάσει για διάφορες εταιρείες.

Η εμπειρία είναι όμοια με εκείνη που απολαμβάνει ο καταναλωτής όταν μπαίνει σε ένα κατάστημα με τη διαφορά ότι εδώ δεν είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία στο κατάστημα. Ήδη ένας από τους μεγαλύτερους online μεταπωλητές ρούχων στην Ευρώπη, η ASOS, έχει ενδιαφερθεί να χρησιμοποιήσει τις εν λόγω υπηρεσίες για μία διαφορετική εμπειρία στον καταναλωτή. 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons