Νέες απαιτήσεις για τις έξυπνες πόλεις του μέλλοντος

by Nikos Kaimakamis • On 30-04-2016 • AT 8:45 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

iot-graphic

Οι πόλεις αλλάζουν στην εποχή του Internet of Things και ο σχεδιασμός των smart cities του μέλλοντος απαιτεί μεγάλη προσοχή. 

Ένα από τα στοιχεία που καλούνται να λάβουν υπόψη τους όσοι σχεδιάζουν τις smart cities, σεβόμενοι την ιστορία και τις υποδομές τους, είναι να συμπεριλάβουν στο σχεδιασμό τους υπηρεσίες και προϊόντα που ενδέχεται να χρησιμοποιούν οι κάτοικοί τους στα επόμενα 20 με 50 χρόνια. Μία τέτοια υπηρεσία μπορεί να είναι το Uber το οποίο και φιλοδοξεί να αλλάξει τον τρόπο μετακίνησης στις smart cities του όχι και τόσο μακρινού μέλλοντος.

Η συνδεσιμότητα και ο ψηφιακός χαρακτήρας είναι δύο από τα στοιχεία που θα παίζουν σημαντικό ρόλο στην εποχή των smart cities, πράγμα που σημαίνει ότι από τώρα θα πρέπει να αρχίσουν να δημιουργούνται οι κατάλληλες υποδομές. Η τοποθέτηση αισθητήρων, ευρυζωνικών δικτύων, σημείων πληροφόρησης και άλλων στοιχείων είναι ζητήματα που απασχολούν όχι μόνο τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και τις εταιρείες και τους ερευνητικούς φορείς που μπορεί να εμπλέκονται στις διαδικασίες αυτές.

Σε κάθε περίπτωση, είναι πλέον εμφανές ότι το πρόσωπο της μοντέρνας μητρόπολης αλλάζει αισθητά με την διαμεσολάβηση της τεχνολογίας. Το ζήτημα είναι εάν θα καταφέρει η ανθρωπότητα αυτή η αλλαγή να γίνει προς το καλύτερο.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons