Τα NEC smartphone σύντομα θα είναι Lenovo, αν κλείσει η συμφωνία

by Stefanos Kofopoulos • On 29-03-2013 • AT 9:45 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Τα NEC smartphone σύντομα θα είναι Lenovo, αν κλείσει η συμφωνία

Οι πωλήσεις των NEC smartphone αντιμετωπίσουν πρόβλημα. Ενδεχόμενη πώληση της μονάδας παραγωγής στην Lenovo θα λύσει το πρόβλημα. Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες. Προς το παρόν ο γίγαντας των ηλεκτρονικών δεν ξεκαθαρίζει το τοπίο.

Η σχέση NEC και Lenovo δεν είναι μυστική. Ούτε το γεγονός ότι η NEC καταγράφει ζημιές τα τελευταία χρόνια από τις πωλήσεις των κινητών της. Αν και επίσημα δεν υπάρχει ενημέρωση σχετικά με τις κινήσεις, το Reuters αναφέρει ότι η Lenovo είναι μία από τις υποψήφιες εταιρείας που θα αγοράσουν το κομμάτι κινητά – smartphone της NEC. Φαίνεται ότι υπάρχουν ενδιαφερόμενοι και από την Ιαπωνία αλλά προς το παρόν το όνομα της Lenovo ξεχωρίζει.

Η NEC όπως και άλλοι Ιάπωνες κατασκευαστές smartphone και κινητών αντιμετωπίζουν μεγάλο ανταγωνισμό από την Apple, Samsung και τους Κινέζους κατασκευαστές. Η πίεση είναι μεγάλη και φαίνεται πως μόνο οι δυνατοί παίχτες θα καταφέρουν να επιζήσουν στην αγορά.

Για να σταματήσει η οικονομική αιμορραγία, η NEC πρέπει να πουλήσει το mobile business unit και να επικεντρωθεί σε αυτό που κάνει καλύτερα και φέρνει χρήματα. Με εταιρείες όπως Huawei και ZTE δίπλα στα μεγάλα ονόματα και την αναμονή για την παρουσίαση του Google X Phone, η αρένα των smartphones είναι γεμάτη “τέρατα”. Ακόμα και το Facebook φαίνεται να ετοιμάζει δικό του smartphone.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons