Νέα υπηρεσία στον ευαίσθητο τομέα της σχολικής μεταφοράς

by George Polyzos • On 27-08-2015 • AT 11:19 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

parent-child

Η SchoolBusNotes σχεδίασε μία καινοτόμα υπηρεσία για την ελληνική αγορά προσφέροντας λύσεις λογισμικού για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών με τα σχολικά λεωφορεία.

Πιο αναλυτικά, αξιοποιώντας ένα ευρύ φάσμα εφαρμοσμένων τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένων κινητών και web εφαρμογών, cloud computing και δορυφορικών συνδέσεων σε μια μοναδική πλατφόρμα, η SchoolBusNotes σχεδίασε μία καινοτόμα υπηρεσία για την ελληνική αγορά, η οποία προσφέρει:

  • σημαντική αύξηση της ασφάλειας στη μεταφορά των μαθητών με τα σχολικά λεωφορεία,
  • προσωποποιημένη ενημέρωση των γονέων σχετικά με τη διαδικασία,
  • απλούστευση της διαχείρισης και των αλλαγών στα  δρομολόγια ακόμα και από τους γονείς.

Η πλατφόρμα της SchoolBusNotes σχεδιάστηκε ώστε να παρέχει μία ολοκληρωμένη υπηρεσία για όλους τους εμπλεκόμενους στη σχολική μεταφορά: μαθητές, γονείς, συνοδούς, γραφείο κίνησης, διοίκηση σχολείου. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο που αποτελείται κυρίως από 3 βασικές εφαρμογές που προσφέρονται με σύστημα S.a.a.S.

Το mobile app των γονέων/κηδεμόνων:

o          Εύχρηστο app, όπου οι γονείς μπορούν πολύ εύκολα μεταξύ άλλων, χρησιμοποιώντας κωδικούς πρόσβασης, να επιλέξουν πότε θα λάβουν ειδοποίηση άφιξης του λεωφορείου (πχ 3 λεπτά πριν), να αλλάξουν μεταξύ εναλλακτικών διαδρομών, να ενημερωθούν για την επιβίβαση/αποβίβαση των παιδιών τους από/στο σχολικό, να δουν τη θέση του σχολικού στον χάρτη σε πραγματικό χρόνο.

o          Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στο Google play για Android και στο App store για iOS.

          Google play: https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.sbn.schoolbus

          Αpp store: https://itunes.apple.com/us/app/sbnotes/id1005997635?mt=8

Το mobile app των συνοδών σχολικών λεωφορείων:

o          Με μία απλή διαδικασία που περιλαμβάνει 2 βήματα οι συνοδοί ή οι οδηγοί έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες δρομολογίων, ενημερώνουν το σύστημα για την επιβίβαση/αποβίβαση των μαθητών, και πραγματοποιούν όποιες απαραίτητες αλλαγές χρειάζονται σε πραγματικό χρόνο.

o          Το σύστημα πρόσβασης στο app εξασφαλίζει την εγκυρότητα και την ασφάλεια στις ενημερώσεις των δρομολογίων και δημιουργεί μια πολύτιμη βάση με δεδομένα της διαδικασίας μεταφοράς.

o          Εναλλακτικά (πχ. σε περίπτωση έλλειψης συνοδού), η ενημέρωση του συστήματος μπορεί να πραγματοποιείται αυτόματα με τις RFID κάρτες κάθε μαθητή.

Το web app των διαχειριστών του γραφείου κίνησης του σχολείου:

o          Σχεδιασμένο να οργανώνει απαρχής και να ανανεώνει με αυτόματους ελέγχους τα δρομολόγια και όλες τις πληροφορίες που υπάρχουν στο σύστημα για μαθητές, συνοδούς στα σχολικά, προσωπικό, δρομολόγια, βελτιώνοντας δραστικά τη διαδικασία διαχείρισης των δρομολογίων.

o          Χειρίζεται μεγάλες βάσεις δεδομένων, πολλαπλών σχολικών μονάδων, και με επίπεδα πρόσβασης και διαχείρισης, προσφέροντας λύσεις σε χρόνια προβλήματα της σχολικής μεταφοράς, προσαρμοζόμενο στις ανάγκες του κάθε σχολείου.

o          Με αποτέλεσμα τη μείωση του χρόνου και κόστους εκτέλεσης των δρομολογίων καθώς και με τον τρόπο διαχείρισης της εφαρμογής, μειώνεται σημαντικά η κατανάλωση καυσίμων αλλά και ο  χρόνος  που αφιερώνει το προσωπικό γραφείου κίνησης των σχολείων έως σήμερα.

SBN_LOGO-tr

Η ακριβής θέση του σχολικού λεωφορείου παρακολουθείται από σύστημα GPS, ενώ μέσω GSM σύνδεσης μεταδίδονται οι απαραίτητες πληροφορίες στους servers για επεξεργασία. Τα σχολεία έχουν πάντα πρόσβαση στις πληροφορίες αυτές, ενώ αυτές που ενδιαφέρουν τους γονείς του κάθε παιδιού καταλήγουν στους ίδιους μέσω προσωποποιημένων ειδοποιήσεων.

Η SchoolBusNotes δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην διασφάλιση προστασίας των δεδομένων, καθώς πρόκειται για μία εφαρμογή που δημιουργήθηκε με στόχο να αυξήσει την ασφάλεια την μεταφορά των μαθητών. Η διαχείριση των δεδομένων πραγματοποιείται με ισχυρή κωδικοποίηση (AES-256, SHA-512) και όλες οι ευαίσθητες πληροφορίες είναι προσβάσιμες και αποθηκευμένες μόνο από τα σχολεία.

Η πλατφόρμα της SchoolBusNotes, αποτελεί ένα μοναδικό εργαλείο για τον σχεδιασμό, τον έλεγχο και την παρακολούθηση των σχολικών δρομολογίων. Με αυτόματους ελέγχους και κατάλληλες ενημερώσεις προς όλους τους διαχειριστές και τους εμπλεκόμενους στο μεταφορικό έργο, προσφέρει θεαματική βελτίωση και απλούστευση της όλης διαδικασίας με σημαντική και μετρήσιμη εξοικονόμηση πόρων.

Δείτε το σχετικό βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=FUSPd-h4qsg

Website: www.schoolbusnotes.com

Facebook: www.facebook.com/schoolbusnotes

LinkedIn: www.linkedin.com/company/schoolbusnotes

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons