Νέα video chat υπηρεσία από τον Kim Dotcom

by Nikos Kaimakamis • On 30-12-2014 • AT 2:07 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Mega Kim Dotcom

Έμφαση στην ασφάλεια των επικοινωνιών θέλει να δώσει ο Kim Dotcom με τη νέα υπηρεσία video chat που ετοιμάζει και την οποία σύντομα θα λανσάρει. 

Η νέα υπηρεσία που θα είναι ένα παρακλάδι της πλατφόρμας Mega του Kim Dotcom, εκτιμάται ότι θα έρθει να ανταγωνιστεί την υπηρεσία Skype της Microsoft. Η νέα υπηρεσία θα διαφοροποιείται ενεργά από το γεγονός ότι θα δίνει έμφαση στην ασφάλεια, με πλήρη κρυπτογράφηση.

Στο tweet του ίδιου του Kim Dotcom, όπου γίνεται αναφορά στην επερχόμενη παρουσίαση της εν λόγω υπηρεσίας, τονίζεται ότι πέρα από την κρυπτογράφηση, θα υπάρχει και η δυνατότητα του downloading αρχείων σε υψηλές ταχύτητες. Ο Kim Dotcom έχει ως βάση του πλέον τη Νέα Ζηλανδία και είναι αρκετά επικριτικός απέναντι στις υπηρεσίες επικοινωνίας που έχουν ως βάση τους τις ΗΠΑ, καθώς αποκτούν πρόσβαση σε πολλά από τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη.

Η νέα υπηρεσία θα λέγεται MegaChat, σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα γνωστές πληροφορίες, αλλά με τον Kim Dotcom ποτέ δεν μπορεί κανείς να είναι σίγουρος. Ένα σημείο πάντως που αξίζει να σημειωθεί για την υπηρεσία αυτή είναι ότι θα βασίζεται στον browser και δεν θα απαιτεί το κατέβασμα εξειδικευμένου λογισμικού στον υπολογιστή του χρήστη. Το πιο πιθανό είναι να προσφέρεται δωρεάν, όπως και το Skype.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons