Νέα τεχνολογία της Kaspersky Lab προστατεύει από ηχητική κατασκοπεία

by George Polyzos • On 15-07-2017 • AT 10:00 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

Η Kaspersky Lab κατοχύρωσε μέθοδο για την αντιμετώπιση της μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης στα δεδομένα μικροφώνου σε συσκευές Windows με σκοπό την προστασία των καταναλωτών από την απειλή της ηχητικής παρακολούθησης.

Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται στις λύσεις «ναυαρχίδα» της εταιρείας, Kaspersky Internet Security και Kaspersky Total Security, οι οποίες είναι και οι μοναδικές λύσεις ασφάλειας στην αγορά που παρέχουν ολοκληρωμένες τεχνολογίες για την προστασία των μικροφώνων από κακόβουλη πρόσβαση.

Για τον έλεγχο της πρόσβασης στα ηχητικά δεδομένα του καταναλωτή, είναι απαραίτητη η παρακολούθηση όλων των αιτημάτων μικροφώνου στο λειτουργικό σύστημα και το μπλοκάρισμα όλων όσων η πρόσβαση δεν είναι εξουσιοδοτημένη ή που διεξάγεται από ένα μη αξιόπιστο πρόγραμμα. Σε περίπτωση που ο χρήστης απλά κλείσει το μικρόφωνο ή το καλύψει με ταινία, ακόμη είναι δυνατόν, για τους εισβολείς, να καταγράψουν ήχους από τις γύρω συσκευές μέσω του loudspeaker ή με τη βοήθεια άλλων μεθόδων. Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει προεπιλεγμένη προστασία από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα ηχητικά δεδομένα του χρήστη σε λειτουργικά συστήματα Windows.

Η νέα, κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία της Kaspersky Lab φιλτράρει τις εσωτερικές εντολές που στέλνει ή δέχεται από την υπηρεσία «Ήχος των Windows» και υποδεικνύει τη δημιουργία κάθε νέας ηχητικής ροής από οποιαδήποτε εφαρμογή. Μετά από αυτό, η τεχνολογία χρησιμοποιεί τη λειτουργία Ελέγχου Εφαρμογής της Kaspersky Lab, που κατηγοριοποιεί όλα τα προγράμματα ως «αξιόπιστα», «πολύ/λίγο περιορισμένα» ή «μη αξιόπιστα», βασιζόμενη στη φήμη, το περιεχόμενο και τον κατασκευαστή. Αν εντοπίσει ένα «μη αξιόπιστο» ή «πολύ/λίγο περιορισμένο» πρόγραμμα που προσπαθεί να προσβάλει το μικρόφωνο, η αίτηση αυτομάτως εμποδίζεται.

Η ασφάλεια ήχου είναι μέρος της λειτουργίας Privacy Protection που συμπεριλαμβάνεται στις λύσεις οικιακής ασφάλειας της Kaspersky Lab. Περιλαμβάνει επίσης και τη λειτουργία Webcam Protection, που προειδοποιεί χρήστες για την πρόσβαση στην ενσωματωμένη ή συνδεδεμένη webcam και το Private Browsing, το οποίο εμποδίζει οποιαδήποτε απόπειρα λήψης δεδομένων των χρηστών μέσα από τον web browser. Οι δύο λειτουργίες προσφέρονται και για Macs και για PCs.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons