Νέα τεχνολογία κινητήρων από την Audi

by Nikos Kaimakamis • On 12-05-2015 • AT 11:22 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

audi-miller-cycle-engine

H Audi παρουσιάζει ένα νέο δίλιτρο κινητήρα με υψηλή απόδοση και χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, ο οποίος χρησιμοποιεί μία νέα μέθοδο καύσης. 

Ο νέος κινητήρας που ανήκει στην οικογένεια TFSI της Audi, έχει χωρητικότητα δύο λίτρων και χρησιμοποιεί έναν κύκλο καύσης, όμοιο με τον κύκλο Μίλερ, όπως μας πληροφορεί το Gizmag. Το αποτέλεσμα είναι μία απόδοση ισχύος 190 ίππων, με κατανάλωση μόλις 5 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα.

Η ροπή του κινητήρα είναι 320 Nm, η οποία είναι διαθέσιμη από τις 1450 στροφές ανά λεπτό, στοιχείο που δείχνει ότι το όχημα που θα τον φορά, θα μπορεί να τραβά από χαμηλά. Τα δυναμικά χαρακτηριστικά και η κατανάλωση του νέου συνόλου της Audi, τον καθιστούν μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις στα 2000 κυβικά εκατοστά.

Ο κινητήρας της Audi είναι υπερτροφοδοτούμενος και ζυγίζει 140 κιλά. Αποκαλύφθηκε στο Vienna Motor Symposium και αναμένεται να βρει τη θέση του αρχικά κάτω από το καπό του Audi A4, από τα τέλη του 2015 και έπειτα. Αργότερα, θα χρησιμοποιηθεί και για άλλα μοντέλα της εταιρείας.

Οι κατασκευαστές οχημάτων, όπως η Audi, προσπαθούν να βρουν καινοτόμους τρόπους για να αντεπεξέλθουν στα αυστηρότερα όρια που θέτει η Ευρώπη για την ρύπανση και την κατανάλωση από τα αυτοκίνητα, με προφανές όφελος όχι μόνο για το περιβάλλον, αλλά και για την… τσέπη των οδηγών.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons