Νέα τεχνολογία καθιστά ανέφικτη την αντιγραφή πιστωτικών καρτών

by George Polyzos • On 24-12-2014 • AT 9:34 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

creditcard

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τβέντε ανέπτυξαν μία νέα τεχνολογία η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην έκδοση μοναδικών πιστωτικών καρτών, που θα είναι αδύνατο να πλαστογραφηθούν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC η ίδια τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, πέρα από τις πιστωτικές κάρτες, και για νέου τύπου ταυτότητες, διαβατήρια και κάθε είδους «κάρτα» στην οποία θα μπορούσαν να αποθηκευθούν δεδομένα για την αποφυγή πλαστογράφησης.

Πώς ακριβώς λειτουργεί όμως η εν λόγω τεχνολογία; Πολύ απλά οι ερευνητές δημιούργησαν μία ειδική ταινία με νανοσωματίδια, η οποία μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιαδήποτε κάρτα ή έγγραφο. Στη συνέχεια αυτή η ταινία προσαρμόζεται με μοναδικό τρόπο, ειδικά για το κάθε κάτοχο του εγγράφου.

Η εν λόγω προσαρμογή γίνεται με τη χρήση λέιζερ που εξαπολύει δέσμες φωτός προς την ταινία, με τις ακτίνες να αναπηδούν γύρω από τα ενσωματωμένα νανοσωματίδια δημιουργώντας ένα μοναδικό σχέδιο που είναι σχεδόν αδύνατο να αντιγραφεί.

Το πρόγραμμα αποκαλείται Quantum-Security Authentication φανερώνοντας την άμεση συνάφεια της τεχνικής που εφαρμόζεται με την κβαντική φυσική. Όπως σημειώνουν τα μέλη της ερευνητικής ομάδας στόχος είναι η δημιουργία μοναδικών μοτίβων που θα προσομοιάζουν τη μοναδικότητα του ανθρώπινου δακτυλικού αποτυπώματος.

Σε αντίθεση με άλλες μεθόδους καταπολέμησης της πλαστογραφίας καρτών και εγγράφων, η ομάδα του Πανεπιστημίου του Τβέντε θεωρεί ότι η τεχνολογία που αναπτύσσουν, βασισμένη στην κβαντική φυσική, μπορεί να λειτουργήσει και στον πραγματικό κόσμο. Επιπλέον, όπως σημειώνει το Engadget, η μέθοδος είναι εύκολο να ενσωματωθεί στις ήδη χρησιμοποιούμενες τεχνολογίες.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons