Νέα τεχνολογία για 3D χωρίς ειδικά γυαλιά

by Nikos Kaimakamis • On 26-07-2016 • AT 12:31 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

cinema-3d-mit

Το MIT δημιουργεί μία νέα τεχνολογία η οποία επιτρέπει την παρακολούθηση 3D ταινιών χωρίς την ανάγκη των ειδικών γυαλιών. 

Το Εργαστήριο Πληροφορικής και Τεχνητής Νοημοσύνης του MIT αναπτύσσει μία νέα τεχνολογία για τις οθόνες που προβάλλουν περιεχόμενο 3D, έτσι ώστε να μην υπάρχει η ανάγκη χρήσης των ειδικών γυαλιών που χρησιμοποιούνται σήμερα για το σκοπό αυτό σε κινηματογράφους και οικιακά συστήματα ψυχαγωγίας. Η τεχνολογία του MIT ονομάζεται Cinema 3D και έχει το μεγάλο πλεονέκτημα ότι βελτιώνει παράλληλα την εικόνα.

Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα της 3D τεχνολογίας που αναπτύσσει το MIT είναι ότι δεν παίζει ρόλο στην ποιότητα της εικόνας η θέση στην οποία κάθεται ο θεατής. Αυτό έχει μεγάλη σημασία για τους κινηματογράφους που θα μπορούν να προβάλλουν 3D ταινίες χωρίς να αλλάζει η ποιότητα του περιεχομένου για εκείνους τους θεατές που κάθονται στο πλάι ή πολύ κοντά στην οθόνη.

Το MIT εφαρμόζει μια σειρά από φίλτρα που επιτρέπουν τη θέαση του ίδιου περιεχομένου από διαφορετικές γωνίες θέασης. Το κακό είναι ότι η 3D τεχνολογία του MIT δεν είναι ακόμα έτοιμη να κάνει την εμφάνισή της στην αγορά και δοκιμάζεται ακόμα σε μικρές οθόνες, όσο περίπου ένα iPad. Σύμφωνα με το The Next Web, πάντως, όταν εμφανιστεί αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στην τρισδιάστατη προβολή.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons