Νέα στρατιωτική διόπτρα συνδυάζει νυκτερινή όραση και θερμική απεικόνιση

by George Polyzos • On 06-05-2015 • AT 1:40 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

BAE-Systems-NightVision-Goggles

Η BAE Systems αναπτύσσει ένα σετ στρατιωτικών διοπτρών υψηλής τεχνολογίας, για λογαριασμό των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, που θα συνδυάζει τις τεχνολογίες της νυκτερινής όρασης και της θερμικής απεικόνισης.

Πιο αναλυτικά, η BAE Systems κέρδισε από τον αμερικανικό στρατό πενταετές συμβόλαιο αξίας 434 εκατομμυρίων δολαρίων, αναλαμβάνοντας να αναπτύξει ένα σύστημα που θα προσφέρει στο στρατιωτικό προσωπικό έναν γρηγορότερο και ακριβέστερο τρόπο στοχοποίησης.

Στόχος είναι η διόπτρα που θα δημιουργηθεί να μπορεί να λειτουργήσει κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, ημέρα ή νύκτα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της BAE. Τα πρώτα δείγματα από τις νέες διόπτρες θα αποδοθούν για επιχειρησιακές δοκιμές περί τα τέλη του 2016 ή στις αρχές του 2017.

Το νέο σύστημα προβλέπεται να αντικαταστήσει τα δύο διαφορετικά συστήματα που βρίσκονται σήμερα σε υπηρεσία: τα goggles νυκτερινής όρασης που τοποθετούνται στο κράνος του στρατιώτη και το σύστημα θερμικής σκόπευσης που τοποθετείται στο όπλο του. Για τη μεταφορά θερμικής εικόνας από το σκόπευτρο στη διόπτρα χρησιμοποιείται ασύρματη σύνδεση των δύο συστημάτων.

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, οι νέες διόπτρες θα επιτρέπουν στο προσωπικό να εντοπίζουν και να εμπλέκουν στόχους ταχύτερα, ενώ δεν θα απαιτείται η συχνή χρήση σκοπευτικών λέιζερ επιτρέποντας έτσι στο προσωπικό να παραμένει καλυμμένο χωρίς να εκτίθεται στα εχθρικά πυρά.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons