Νέα πτώση κερδών αναμένει η Samsung για το α’ τρίμηνο του 2015

by George Polyzos • On 07-04-2015 • AT 12:04 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

SAMSUNG_GALAXY_S6_3

Η Samsung Electronics ανακοίνωσε τις προβλέψεις της για τα οικονομικά αποτελέσματα του α’ τριμήνου του 2015, όπου αναμένεται η εταιρεία να καταγράψει νέα μείωση σε έσοδα και κέρδη.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της κορεατικής εταιρείας τα λειτουργικά κέρδη από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Μάρτιο του 2015 υπολογίζονται στα 5,43 δισεκατομμύρια δολάρια, με την εκτίμηση των αναλυτών να είναι στα 4,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα συνολικά έσοδα αναμένεται να κυμανθούν στα 43,2 δισεκατομμύρια δολάρια, ελαφρώς χαμηλότερα από τις αρχικές προβλέψεις.

Παρά το γεγονός ότι τα κέρδη αναμένεται να κινηθούν πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών εντούτοις θα είναι μειωμένα κατά 30%, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι. Επίσης, την ίδια περίοδο αναμένεται να καταγραφεί πτώση έως και 12% στις πωλήσεις, σε σχέση με πέρυσι.

Το επόμενο, β’ τρίμηνο του 2015, προβλέπεται να είναι κρίσιμο για την πορεία της Samsung αφού σε αυτό θα συμπεριληφθούν και οι πωλήσεις των νέων κορυφαίων συσκευών της εταιρείας των Galaxy S6 και S6 Edge.

Όπως αναφέρει το TechCrunch, οι πωλήσεις φορητών συσκευών της Samsung για το δ’ τρίμηνο του 2014 αντιπροσώπευαν το 58% των συνολικών εσόδων της εταιρείας. Το ίδιο ποσοστό το 2013 έφτανε στο εντυπωσιακό 70% και προφανώς σε αυτή την εντυπωσιακή μείωση εντοπίζεται η ρίζα του κακού για την κορεατική εταιρεία.

Η Samsung Electronics προγραμματίζει την επίσημη ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων για το α’ τρίμηνο του 2015 στα τέλη Απριλίου.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons