Νέα ψηφιακή τάξη στο Μουσείο Ακρόπολης

by George Polyzos • On 11-06-2016 • AT 1:04 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Samsung Digital Classroom at Acropolis Museum (2)

H Samsung Electronics εγκαινίασε μία νέα ψηφιακή τάξη για την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Μουσείο Ακρόπολης.

Η ψηφιακή τάξη απευθύνεται σε μαθητές δημοτικών σχολείων και γυμνασίων και στόχο έχει να εμπλουτίσει τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου μέσω των τελευταίων τεχνολογιών της Samsung.

Το πρόγραμμα της ψηφιακής τάξης του Μουσείου Ακρόπολης περιλαμβάνει εξοπλισμό προηγμένης τεχνολογίας, που απαρτίζεται από διαδραστική οθόνη, υπολογιστές και tablets, καθώς και ένα πρόγραμμα τεχνολογικής κατάρτισης είκοσι ωρών.

Αξίζει να σημειωθεί πως η νέα ψηφιακή τάξη αποτελεί την πρώτη «τάξη» που εγκαθίσταται σε Μουσείο στην Ελλάδα, ενώ στην Ευρώπη έχουν εγκατασταθεί συνολικά τέσσερις: δύο στη Μεγάλη Βρετανία στο British Museum και στο Victoria & Albert Museum, μία στην Ιταλία στο Gallerie dell’ Accademia museum και μία στη Ρουμανία στο “Grigore Antipa” National History Museum.

Η Samsung σε συνεργασία με την Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης (ΥΣΜΑ) και το Μουσείο Ακρόπολης έχουν ξεκινήσει την ανάπτυξη περιεχόμενου, που δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιείται στο έπακρο η ψηφιακή τάξη. Η αρχή έχει γίνει με τον εμπλουτισμό του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ολύμπια Αινίγματα», που απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού. Ξεκινώντας ένα παιχνίδι περιήγησης οι μαθητές αναζητούν τους θεούς του Ολύμπου στις αίθουσες του Μουσείου με οδηγό την αγγελιοφόρο των θεών Ίριδα.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει ως σκοπό τη γνωριμία των μαθητών με τα σύμβολα και τις ιδιότητες των θεών του Ολύμπου. Το πρόγραμμα συνοδεύεται από εργαστήριο κατασκευής χειροτεχνίας με τίτλο: «Δημιούργησε τον δικό σου θεό» και ολοκληρώνεται με ένα διαδραστικό, εκπαιδευτικό παιχνίδι, που πραγματοποιείται στην ψηφιακή τάξη.

Την εκδήλωσε χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης, Δημήτρης Παντερμαλής, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: «Το Μουσείο Ακρόπολης είναι ένας ζωντανός οργανισμός, που επικοινωνεί με τους ανθρώπους. Με σύμμαχο την υψηλή τεχνολογία της Samsung, το επιστημονικό έργο του Μουσείου μεταφέρεται στο ευρύ κοινό μέσα από έναν δημιουργικό και καινοτόμο τρόπο» και συνέχισε: «Εκ μέρους του Μουσείου Ακρόπολης, ευχαριστούμε τη Samsung για την εξαιρετική συνεργασία. Ο ενθουσιασμός και η πλέον πρόσφατη τεχνολογία είναι δύο από τους σημαντικότερους παράγοντες που συμβάλλουν στο έργο μας, το οποίο δεν είναι άλλο από το να μεταλαμπαδεύσουμε τη γνώση σε μικρούς και μεγάλους».

Ο Πρόεδρος της Samsung Electronics Hellas, Kyoungil Min, δήλωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του: «Είμαστε υπερήφανοι για τη συνεργασία μας με το Μουσείο Ακρόπολης και για τη δυνατότητα που μας παρέχεται να ενισχύσουμε την ψηφιακή εμπειρία των μικρών φίλων του Μουσείου. Το Μουσείο της Ακρόπολης, που αποτελεί κοιτίδα πολιτισμού και ιστορίας χιλιάδων ετών, προσφέρει πλέον μία σύγχρονη και καινοτόμο εμπειρία εκπαίδευσης, αξιοποιώντας τεχνολογία αιχμής και νέα μέσα» και συνέχισε «Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τους αρχαιολόγους που αγκάλιασαν το πρόγραμμα και συνεργάστηκαν μαζί μας στην ανάπτυξη του περιεχομένου. Χωρίς την πολύτιμη συμβολή τους, το έργο αυτό δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί».

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons