Νέα προϊόντα Smart Home στην IFA 2015 από την LG

by George Polyzos • On 01-09-2015 • AT 10:49 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Home Electronics

LG-SmartThinQ-Sensor-2

Η LG Electronics θα παρουσιάσει στην IFA 2015, στο Βερολίνο, την πιο εξελιγμένη Smart Home τεχνολογία της, που θα προσφέρει ακόμα περισσότερα προνόμια στη ζωή των καταναλωτών.

Ο νέος αισθητήρας SmartThinQ της LG μπορεί να μετατρέψει πολλές παραδοσιακές οικιακές συσκευές σε «έξυπνες» αφού προσαρτηθεί πάνω τους, ενώ επιπλέον η LG θα παρουσιάσει έναν «έξυπνο» φούρνο κι ένα «έξυπνο» κλιματιστικό, τα οποία θα είναι συμβατά με την τεχνολογία AllJoyn, μία ανοιχτή πλατφόρμα για το Ιnternet of things (IoT) που δημιουργήθηκε από την Allseen Alliance.

Πιο αναλυτικά, ο αισθητήρας SmartThinQ είναι μία συσκευή με κυκλικό σχήμα, η οποία μπορεί να προσκολληθεί στις οικιακές συσκευές, όπως πλυντήρια ρούχων ή ψυγεία, και να λαμβάνει διάφορες πληροφορίες για τις δονήσεις ή θερμοκρασία και στη συνέχεια να τις μεταδίδει στην εφαρμογή SmartThinQ στο smartphone του χρήστη.

Αν, για παράδειγμα, ο αισθητήρας προσαρτηθεί στην πόρτα ενός απλού πλυντηρίου ρούχων, το μετατρέπει αυτόματα σε «έξυπνο» που ειδοποιεί τον χρήστη μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος πλύσης. Ένας αισθητήρας SmartThinQ πάνω σε ένα ψυγείο θα ενημερώσει τον χρήστη μέσω του smartphone του για τα τρόφιμα που αναμένεται να χαλάσουν βάσει της ημερομηνίας λήξης τους. Ο αισθητήρας μπορεί επιπλέον να συλλέγει διάφορες πληροφορίες, όπως το πόσες φορές ανοίγει η πόρτα όταν ο χρήστης λείπει, ενώ η προσαρμογή του πάνω σε ένα κλιματιστικό ή κάποια άλλη οικιακή συσκευή επιτρέπει τον απομακρυσμένο έλεγχό τους μέσω smartphone και της εφαρμογής SmartThingQ.

LG-SmartThinQ-Sensor-1

Το σύστημα AllJoyn πρόκειται για μία συλλογική πλατφόρμα με ανοιχτό λειτουργικό, που επιτρέπει στις συσκευές και τις εφαρμογές να αναγνωρίζονται μεταξύ τους και να επικοινωνούν. Το σύστημα AllJoyn υποστηρίζεται από όλα τα μέλη της Allseen Alliance, μίας συμμαχίας βιομηχανιών IoT που αποτελείται από περισσότερες από 180 εταιρείες.

Έτσι, ο νέος φούρνος Smart Lightwave Oven της LG είναι συμβατός με το AllJoyn και επιτρέπει στους χρήστες να κατεβάζουν, να αναβαθμίζουν και να μοιράζονται συνταγές με φίλους μέσω των φορητών συσκευών τους. Ο έξυπνος αυτός φούρνος διαθέτει λειτουργία Wi-Fi, ώστε ο χρήστης να μπορεί να χρησιμοποιεί το smartphone του προκειμένου να ρυθμίσει το πρόγραμμα μαγειρέματος, τη θερμοκρασία και το χρόνο για ένα συγκεκριμένο φαγητό.

Ο φούρνος Smart Lightwave Oven διαθέτει επιπλέον λειτουργία self-diagnosis προκειμένου να εντοπίζει προβλήματα στη λειτουργία και επιπρόσθετα βοηθά στην αντιμετώπισή τους με την αναζήτηση λύσεων και πληροφοριών για την επισκευή τους διαδικτυακά, μέσω του κέντρου εξυπηρέτησης LG service center. Τέλος, το νέο «έξυπνο» κλιματιστικό της LG ειδοποιεί τον χρήστη για την αλλαγή του φίλτρου και μπορεί να ρυθμιστεί εξ’ αποστάσεως μέσω του smartphone, κάνοντας το σπίτι δροσερό και έτοιμο να υποδεχτεί τον ένοικό του μία πολύ ζεστή μέρα.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons