Νέα εύκαμπτη οθόνη OLED από τη Samsung

by Nikos Kaimakamis • On 23-05-2017 • AT 1:37 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

H Samsung πρόκειται να παρουσιάσει μία οθόνη τεχνολογίας OLED που μπορεί να κάμπτεται να τεντώνεται και να τραβιέται.

H Samsung δηλώνει έτοιμη να παρουσιάσει τη νέα της οθόνη, ή ένα λειτουργικό πρωτότυπο, το οποίο εκτιμάται ότι θα αλλάξει τον τρόπο σχεδιασμού των συσκευών του κοντινού μας μέλλοντος. Η οθόνη διαγωνίου 9.1 ιντσών της Samsung εκτιμάται ότι θα μπορεί να τεντωθεί προς όλες τις κατευθύνσεις, με την εταιρεία να σημειώνει ότι η οθόνη OLED που έχει κατασκευάσει μπορεί τεντωθεί έως και κατά 12 χιλιοστά, όταν πιεστεί.

Το πλεονέκτημα της οθόνης OLED της Samsung είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ποικίλα σχήματα και υλοποιήσεις, λόγω του ότι μπορεί να τεντωθεί προς διάφορες κατευθύνσεις, στοιχείο που την καθιστά ιδανική για διάφορες χρήσεις στο πλαίσιο του Διαδικτύου των πραγμάτων. Ένα άλλο πλεονέκτημα της οθόνης της Samsung είναι ότι οι συσκευές στις οποίες θα ενσωματωθεί αναμένεται να είναι περισσότερο ανθεκτικές στα χτυπήματα στην οθόνη.

Η οθόνη OLED της Samsung δεν είναι ακόμα έτοιμη για τη διάθεσή της στην αγορά, ενώ εκτιμάται ότι θα χρειαστεί να περάσουν μερικά χρόνια μέχρι να γίνει εμπορικά διαθέσιμη. Σε κάθε περίπτωση, δείχνει την κατεύθυνση που μπορεί να πάρει ο σχεδιασμός των εύκαμπτων οθονών στο άμεσο μέλλον.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons