Νέα έρευνα συνδέει τα κινητά με τον καρκίνο

by Nikos Kaimakamis • On 30-05-2016 • AT 10:44 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

cell_phone_talking

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το National Toxicology Program στις ΗΠΑ συνδέει την ακτινοβολία των κινητών με τον καρκίνο. 

Πρόσφατες έρευνες είχαν δείξει το αντίθετο, αλλά όλα δείχνουν ότι μπαίνουμε σε ένα νέο γύρο συζητήσεων για το εάν είναι τελικά βλαβερά τα κινητά τηλέφωνα για τον άνθρωπο. Η έρευνα του National Toxicology Program στις ΗΠΑ είχε διάρκεια 2,5 ετών και κόστισε 25 εκατομμύρια δολάρια. Οι ερευνητές εξέθεσαν δύο είδη αρσενικών αρουραίων σε ακτινοβολία RF, όμοια με εκείνη που εκπέμπεται από τα κινητά τηλέφωνα και διαπίστωσαν ότι τα τρωκτικά ανέπτυξαν δύο διαφορετικά είδη καρκίνου του εγκεφάλου.

Οι καρκίνοι εμφανίστηκαν στα αρσενικά πειραματόζωα και όχι στα θηλυκά, στοιχείο που σημειώνεται από τους ερευνητές. Ένα στοιχείο που πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω είναι κατά πόσο μπορεί να ισχύει το ίδιο και για τους ανθρώπους, αλλά παραμένει αξιοσημείωτο εύρημα το γεγονός ότι η ακτινοβολία από τα κινητά ενδέχεται να έχει αρνητικές επιπτώσεις για την υγεία των χρηστών τους.

Η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα σπεύδει να ενημερώσει τον γενικότερο πληθυσμό ότι δεν είναι ανάγκη να βγαίνουν βιαστικά συμπεράσματα και να καταδικάζεται η χρήση των κινητών ή να θεωρείται αστεία η όποια προειδοποίηση για τους πιθανούς κινδύνους από τη χρήση τους. Το σίγουρο είναι ότι απαιτείται αρκετή μελέτη ακόμα. Μέχρι τότε, καλό είναι να μην ξεχνούμε ποτέ το handsfree.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons