Νέα ένταση στις σχέσεις Κίνας – Google

by Nikos Kaimakamis • On 02-04-2015 • AT 11:06 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Google-2

Η Google ανακοίνωσε ότι δεν αναγνωρίζει πλέον τα πιστοποιητικά ασφαλείας που παρέχει το China Internet Network Information Center.

Το στοιχείο αυτό, σύμφωνα με το Reuters, θα οδηγήσει τους χρήστες του Google Chrome στο να μην έχουν πρόσβαση σε αρκετά sites που φέρουν την εν λόγω πιστοποίηση από την Κίνα, καθώς θα βλέπουν στην οθόνη τους ένα προειδοποιητικό μήνυμα. Ο Ρυθμιστής της Κίνας για ζητήματα Internet, θεώρησε μη αποδεκτή την κίνηση της Google να πάψει να αναγνωρίζει τα πιστοποιητικά ασφαλείας που παρέχει.

Αυτή τη στιγμή, ο Google Chrome είναι ένας από τους δημοφιλέστερους web browsers στον κόσμο, ενώ την κίνηση της Google να μην αναγνωρίσει τα πιστοποιητικά ασφαλείας της κινεζικής Αρχής, φαίνεται ότι θα ακολουθήσουν τόσο η Mozilla με τον Firefox όσο και η Microsoft με τους δικούς της web browsers. H Google ισχυρίζεται ότι τα κινεζικά sites είναι επιρρεπή σε επιθέσεις που ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα στην επικοινωνία μαζί τους.

Η Google ξεκαθαρίζει ότι είναι διατεθειμένη να αλλάξει πολιτική στην περίπτωση που λυθούν τα κενά ασφαλείας που αντιμετωπίζουν τα κινεζικά sites, στοιχείο που θα κάνει τo China Internet Network Information Center να ανακτήσει την αξιοπιστία των πιστοποιητικών ασφαλείας που παρέχει. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, δεν μπορεί κανείς να πει ότι οι σχέσεις της Κίνας με την Google βρίσκονται στην καλύτερη φάση τους.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons