Νέα εφαρμογή Google Translate

by George Polyzos • On 14-01-2015 • AT 12:30 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

google_logo

Με ένα blog post η Google ανακοίνωσε τα νέα χαρακτηριστικά του Google Translate, της εφαρμογής που προσφέρει άμεση μετάφραση και mobility.

Η εφαρμογή «Μετάφραση Google», επί το ελληνικότερο, μπορεί να γίνει σύμφωνα με την Google ο αποκλειστικός ξεναγός του κάθε χρήστη. Η ανανεωμένη εφαρμογή είναι διαθέσιμη για λειτουργικά περιβάλλοντα Android και iOS, ώστε να «μετατραπεί το κινητό σας σε ένα ακόμα πιο δυνατό μεταφραστικό εργαλείο».

Άμεση μετάφραση με το Word Lens

Η εφαρμογή Μετάφραση Google επιτρέπει τη χρησιμοποίηση της λειτουργίας της κάμερας του smartphone, ώστε φωτογραφίζοντας ένα κείμενο να μπορεί να γίνει η μετάφρασή του σε 36 διαφορετικές γλώσσες.

Με τον τρόπο αυτό είναι εύκολο να διαβάσετε ιταλικές πινακίδες στο Μιλάνο ή να επιλέξετε τι θα φάτε στη Βαρκελώνη. Ενόσω χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Μετάφραση, απλώς στρέψτε την κάμερα του κινητού σας σε μια πινακίδα ή σε ένα κείμενο, και θα το δείτε μεταφρασμένο στην οθόνη σας, ακόμα κι αν δεν έχετε σύνδεση στο διαδίκτυο.

Αυτή η υπηρεσία μεταφράζει από Αγγλικά προς Γαλλικά, Ιταλικά, Γερμανικά, Πορτογαλικά, Ρωσικά και Ισπανικά και αντίστροφα. Σύντομα θα προστεθούν περισσότερες γλώσσες.

Ευκολότερες συζητήσεις με τη Μετάφραση Google

Πολλές φορές όταν συνομιλείτε με κάποιον σε μια ξένη γλώσσα, η συζήτηση μπορεί να γίνει βασανιστικά αργή. Με τη χρήση της εφαρμογής Μετάφραση Google, μπορείτε να πατήσετε το μικρόφωνο με το δάχτυλό σας για να μεταβείτε σε λειτουργία μετάφρασης φωνής, και έπειτα να το πατήσετε ξανά για να αναγνωρίσει αυτόματα η εφαρμογή ποια από τις δυο γλώσσες χρησιμοποιείται. Όταν η εφαρμογή αναγνωρίσει τις δύο γλώσσες, δεν χρειάζεται να πατήσετε το μικρόφωνο ξανά. Θα βρίσκεται σε ετοιμότητα όποτε το χρειαστείτε.

Αυτές οι ενημερώσεις θα είναι διαθέσιμες για λειτουργικά Android και iOS τις επόμενες μέρες. Οι προηγμένες αυτές λειτουργίες, όπως η μετάφραση μέσω κάμερας και η πολύγλωσση συζήτηση, γίνονται για πρώτη φορά διαθέσιμες σε χρήστες iOS.

Περισσότεροι από 500 εκ. χρήστες χρησιμοποιούν την εφαρμογή Μετάφραση Google σε μηνιαία βάση, πραγματοποιώντας έτσι 1 δισ. μεταφράσεις την ημέρα, πράγμα που τους προσφέρει εύκολη επικοινωνία και άνετη πρόσβαση σε πολύγλωσσες πληροφορίες.

[Δ.Τ. Google]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons