Νέα δωρεάν λύση Kaspersky Virus Scanner for Mac

by George Polyzos • On 13-11-2015 • AT 2:04 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

Apple_macbook

Η Kaspersky Lab παρουσίασε τη νέα δωρεάν λύση για υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα OS X, το Kaspersky Virus Scanner for Mac.

Το δωρεάν scanner ελέγχει γρήγορα και αποτελεσματικά τις συσκευές για κακόβουλο λογισμικό. Η επί πληρωμή έκδοση της λύσης (Pro) μπορεί επίσης να αφαιρέσει διάφορες απειλές που εντοπίζει στη συσκευή. Και οι δύο λύσεις έχουν σχεδιαστεί για τους χρήστες υπολογιστών Apple, που θέλουν να προστατεύουν την ιδιωτική τους ζωή και τα δεδομένα που βρίσκονται αποθηκευμένα στις συσκευές τους.

Το 2014, τα προϊόντα της Kaspersky Lab απέκλεισαν πάνω από 3,6 εκατομμύρια απόπειρες «μόλυνσης» υπολογιστών με λειτουργικό σύστημα OS X. Κατά τη διάρκεια του έτους, οι ειδικοί της εταιρείας ανακάλυψαν 1.499 νέα κακόβουλα προγράμματα για τη συγκεκριμένη πλατφόρμα.

Φυσικά, το μέγεθος αυτό είναι σημαντικά χαμηλότερο από τον όγκο των επικίνδυνων λογισμικών που σχεδιαστήκαν την ίδια περίοδο για συσκευές Windows ή Android. Ωστόσο, πρόσφατη έρευνα σχετικά με τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές, έδειξε ότι μόνο οι μισοί από τους υπολογιστές με λειτουργικό OS X προστατεύονται και, επομένως, τη δεδομένη στιγμή εκατομμύρια χρηστών σε όλο τον κόσμο βρίσκονται σε κίνδυνο.

apple-macbook-air-13

Με το Kaspersky Virus Scanner for Mac, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να σαρώνουν τους υπολογιστές τους για τον εντοπισμό πιθανών απειλών ακόμα και αν μια άλλη λύση ασφάλειας είναι ήδη εγκατεστημένη στη συσκευή. Η εφαρμογή αναζητά ίχνη κακόβουλων προγραμμάτων στον υπολογιστή (οι διαθέσιμες επιλογές είναι Full scan, Quick scan ή Custom scan), παρέχει στο χρήστη αναλυτικές πληροφορίες για τα αποτελέσματα της σάρωσης και προσφέρει την κατάλληλη λύση για κάθε πρόβλημα που εντοπίζει.

Επιπλέον, το Kaspersky Virus Scanner Pro for Mac μπορεί να αφαιρέσει διάφορες επικίνδυνες εφαρμογές. Η έκδοση αυτή του scanner μπορεί επίσης να ελέγξει αυτόματα κάθε νέο αρχείο που μεταφορτώνεται από κάποιον χρήστη για να διαπιστωθεί κατά πόσον είναι απαλλαγμένο από κακόβουλο κώδικα.

Οι antivirus βάσεις δεδομένων και των δύο εκδόσεων της εφαρμογής ενημερώνονται τακτικά για να παρέχουν προστασία ακόμη και από τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στο ψηφιακό έγκλημα. Επιπλέον, και τα δύο προϊόντα εντοπίζουν κακόβουλο λογισμικό όχι μόνο για λειτουργικό OS X, αλλά και για Windows και Android.

Αν και τα προγράμματα που στοχεύουν σε άλλα λειτουργικά συστήματα δεν είναι συνήθως επικίνδυνα για συστήματα Mac, μπορεί να παραμονεύουν στον υπολογιστή μέχρι να βρουν την ευκαιρία να «μολύνουν» μια συμβατή συσκευή, για παράδειγμα, όταν τα αρχεία αντιγράφονται σε αφαιρούμενα μέσα.

Οι λύσεις σάρωσης της Kaspersky Lab είναι ήδη διαθέσιμες στο AppStore σε εννέα γλώσσες.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons