Ο πυρηνικός Ares V της NASA

by Stefanos Kofopoulos • On 28-06-2007 • AT 6:13 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

nasa ares v rocket

Με το κεφάλι στραμμένο στο φεγγάρι οι επιστήμονες της NASA ονειρεύονται το 2020 ως την χρονιά που η αμερικανική διαστημική υπηρεσία θα πατήσει το πόδι της ξανά στην Σελήνη και θα αρχίσει την κατασκευή μόνιμης βάσης. Για να πραγματοποιηθούν τα τρελά όνειρα και να μπουν τα θεμέλια για την πρώτη μόνιμη σεληνιακή βάση πρέπει να μεταφερθούν εκατοντάδες τόνοι υλικού από την Γη και αυτό δημουργεί προβλήματα… οικονομικής φύσεως φυσικά.

Ο πύραυλος που αναλαμβάνει να θέσει σε τροχιά γύρω από την Γη και να μεταφέρει το πολύτιμο φορτίο ακούει στο όνομα Ares V και αυτή την στιγμή μπορεί να μεταφέρει 21 τόνους. Με την προσθήκη ενός πυρηνικού κινητήρα ο Ares θα μπορεί να μεταφέρει βάρος 29 τόνων αυξάνοντας έτσι το ωφέλιμο φορτίο κερδίζοντας χρόνο και χρήμα. Η ιστορία ξεκινάει κάπου την δεκαετία του ’60 μέσα από το πρόγραμμα Nuclear Engine for Rocket Vehicle Application (NERVA) όπου το υδρογόνο χρησιμοποιείται ως προωθητικό μετά από θέρμανση μέσω της ενέργειας που προσφέρει πυρηνική αντίδραση με την χρήση ουρανίου.

Έχει υπολογιστεί ότι η NASA μπορεί να γλιτώσει μέχρι και $4.5 δις από τα έξοδα μεταφοράς αν χρησιμοποιήσει αυτή την τεχνολογία την ίδια ώρα που ο κίνδυνος για οικολογική καταστροφή είναι μεγάλος έστω και αν ο πυρηνικός αντιδραστήρας αρχίσει να λειτουργεί εκτός ατμόσφαιρας όπως προβλέπει ο αρχικός σχεδιασμός. Φυσικά οι σχετικές έρευνες πάντα έχουν μια τάση να ευνοούν αυτούς που τους χρηματοδοτούν.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons