Η NASA διώχνει την RpK, ψάχνει αντικαταστάτη

by Stefanos Kofopoulos • On 19-10-2007 • AT 9:13 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

nasa rocketplane kistler k1

Η NASA έχει δηλώσει ότι το διαστημικό λεωφορείο μετράει τα τελευταία του χρόνια και θα αποσυρθεί από τις πτήσεις το 2010. Παράλληλα τα νέα αεροσκάφη και πύραυλοι Orion και Ares δεν θα είναι έτοιμα για πτήση μέχρι το 2015, δημιουργώντας έτσι κενό στον ανεφοδιασμό του Διεθνή Διαστημικού Σταθμού. Η λύση που σκέφτηκε η Αμερικανική υπηρεσία ήταν η χρηματοδότηση εταιρειών που θα κατασκεύαζαν προσωρινά μέσα για την μεταφορά αστροναυτών και εμπορικού ή μη εξοπλισμού. Το πρόγραμμα είναι γνωστό ως COTS (Commercial Orbital Transportation Services) αλλά φαίνεται ότι αντιμετωπίζει προβλήματα.

Μια εκ των εταιρειών, η RpK πήρε το πράσινο φως για την χρηματοδότηση των σχεδίων της με $207 εκατομμύρια δολλάρια. Δυστυχώς δεν κατάφερε να τηρήσει τα παραδοτέα και αυτή την στιγμή, η NASA επισήμως και μετά από συστάσεις βγάζει την Rocketplane Kistler εκτός παιχνιδιού. Τώρα μένει μόνο η γνωστή SpaceX και ελπίδα ότι θα βρεθεί αντικαταστάτης που θα καλύψει το κενό.

Η ανθρωπότητα χρειάζεται ένα νέο πλανήτη και τεχνολογία για να φτάσει και να εγκατασταθεί εκεί. Ο χρόνος δεν γυρνάει πίσω… ακόμα!

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Επειδή εσύ θα ζεις, εγώ όχι τότε, η ανθρωπότητα δεν πρόκειται να πάει ποτέ σε νέο πλανήτη, αν μιλάμε για τη σημερινή ανθρωπότητα, αλλά σίγουρα θα αποκτήσει άλλη διάσταση. Αν ήταν να έχει πάει Τιτάνα μου θα είχε γίνει προ πολλού… Κάποτε υπήρχαν πολύ σοβαρά σχέδια για αποίκηση της σελήνης… τώρα την ξεχάσανε και ψάχνουν αλλού. Ολα αυτά χρησιμεύουν για τεχνολογία που μετέπειτα χρησιμοποιείται στη γη, αλλά για νέο πλανήτη που θα κατοικήσει η ανθρωπότητα δεν το βλέπω. Το βέλος του χρόνου σίγουρα δεν γυρίζει πίσω σύμφωνα με τη φυσική, αλλά για τις απόλυτα γήινες συνθήκες. Ο χρόνος όμως στην πραγματικότητα είναι σχετικό μέγεθος (προς το παρόν) ενώ το σταθερό μέγεθος, νομίζω, που ορίζει την εξίσωση του Αινστάιν είναι το φως…

Top

Show Buttons
Hide Buttons