N82 Xenon vs N86 Dual LED flash

by Stefanos Kofopoulos • On 13-10-2009 • AT 9:50 pm • 20 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

N82 Xenon vs N86 Dual LED flash

Το παλιό πλέον 5 megapixel Nokia Ν82 εκτός από The Imaging Phone είχε ένα χαρακτηριστικό που ελάχιστα ακόμα και σήμερα κινητά κουβαλάνε: Xenon flash. Πρακτικά για τον χρήστη αυτό σημαίνει δυνατό φως την στιγμή που το χρειάζεται. Τόσο δυνατή είναι η λάμψη που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις μικρές φωτογραφικές μηχανές, ειδικά σε φωτογραφίες από απόσταση μέχρι και 1 μέτρο περίπου.

Αν και η Nokia έχει ρίξει στην αγορά το N86 με κάμερα 8 megapixel, έχει εξοπλίσει το κινητό με διπλό LED flash και όχι Xenon. Μειονέκτημα για το high end φωτογραφικό κινητό των Φιλλανδών, στα χαρτιά τουλάχιστον. Γιατί η πράξη δείχνει ότι το Dual LED flash του N86 ξεπερνά κατά πολύ σε λάμψη το Xenon flash του N82. Διατηρώ μια επιφύλαξη για τη φθορά μετά από χρόνια χρήσης του Xenon flash αλλά αυτό δεν ακυρώνει σε καμία περίπτωση την εκπληκτική απόδοση του N86 και πιθανότατα της τεχνολογίας που χρησιμοποιεί πλέον η Nokia και άλλοι κατασκευαστές στα LED flash.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν σε απόλυτο σκοτάδι και απόσταση 2.5 μέτρα από την πόρτα. Ακριβώς στο ίδιο σημείο με τα κινητά ήταν τοποθετημένη και η κάμερα για το βίντεο.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

20 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Όντως το dual LED flash μπορεί να έχει πολύ μεγαλύτερη λάμψη από το Xenon flash (σε τέτοιες αποστάσεις τουλάχιστον, γιατί θεωρητικά το Xenon έχει πιο “διαπεραστικό” φως), όμως το Xenon δίνει πολύ πιο “καθαρά” χρώματα ακόμα και σε απόλυτο σκοτάδι. Σε φωτογραφίες μου από N82 και Ν97 η διαφορά πάνω σε πρόσωπα είναι εμφανής.

  • Δεν ξέρω αν το N97 έχει το ίδιο dual LED flash με το N86.

   • Δυστυχώς δεν έχει πέσει στα χέρια μου κάποιο N86 για να μπορέσω να τα συγκρίνω. Πάντως είμαι περίεργος αν θα είναι το ίδιο!

 2. εμενα ρε παιδιά σε 2.5 μέτρα το Ν82 κάνει την νύχτα μέρα,έλεος,δεν γίνετε να έχει μόνο τόσο φώς.

  • Ακόμα και ταλαιπωρημένο να είναι το δικό μου Xenon flash δεν έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί το διπλό LED κάνει τρελή δουλειά. Μπορείς να βγάλεις κάτι για να δούμε;

 3. Με φως ή πλήρες σκοτάδι; Ποτέ δεν ήταν τόσο φωτεινό το N82. Tο έχω από την πρώτη μέρα που κυκλοφόρησε Αγγλία. Εσύ πόσο καιρό;

 4. μέσα στο δωμάτιο το μόνο πράγμα του φώτιζε ήταν η οθόνη,οπότε την έκλεισα και αυτή για λίγο μονο και μόνο για να βγάλω την φώτο.το έχω περίπου 2 χρόνια απο ελλάδα..σου λέω το βράδυ βγάζει ΤΡΟΜΕΡΕΣ φωτογραφίες,και γι αυτό απόρισα με την φωτογραφία που ανέβασες…

 5. xmmm . . .
  με ή χωρίς flash πάρτε μερικές βραδυνές φωτο απο τα δύο κινητά . . .
  N82 pics
  N86 Pics
  . . . και αποφασίστε μόνοι σας.
  Πάντως σαν semi-pro φωτογράφος (μη γελάσετε πολυ σε αυτό) και έχοντας χρησιμοποιήσει το N82 πάνω απο 2,5 χρόνια μπορώ να πώ πως είναι φοβερό (για κινητό μιλάμε πάντα) στις φωτογραφίες και καλούτσικο στα video
  Αλλά ποιός έχει απαίτηση, όχι μόνο απο κινητό, αλλά και από compact μηχανή να έχει καλύτερα αποτελέσματα σε τέτοιες συνθήκες ?
  Μπορούμε να δούμε κάπου (πχ flickr) full size ?

  • Τι μπορεί να βγάλει το N82 το ξέρω εδώ και χρόνια. Προβληματίζομαι από τις φωτογραφίες των παιδιών που υποστηρίζουν ότι το flash είναι πολύ φωτεινό σε αυτούς. Τόσο πολύ το έχω χρησιμοποιήσει;

   Θα τις ανεβάσω Flickr!

 6. I love the N86. The low light performance is pretty sweet.

  • I agree, it was my no1 choice for mobile photography till i started testing the N86. Let’s see

 7. Εγώ πάλι προτιμώ μια κανονική φωτογραφική μηχανή,η ποιότητα των εικόνων στα κινητά είναι άθλια και δεν φτάνει ούτε στο δαχτυλάκι μια απλή ακόμη μηχανή των 100 ευρώ,γιατί πολύ απλά τα κινητά είναι για να τηλεφωνούν,όχι όμως και να φωτογραφίζουν.Είναι πχ σαν να αγόρασες suv και να θέλεις να οργώσεις σαν τρακτέρι,ε δεν γίνεται..

  • Κινητά όπως το N86 αλλα ακόμα και το N82 βγάζουν καλύτερες φωτογραφίες από μια μηχανή των 100 ευρώ… και όχι μόνο βγάζουν αλλά και μοιράζουν άμεσα

 8. Με τίποτα τιτάνα,έχουν πέσει τόσο οι τιμές που δεν το κάνουν με τίποτα πχ η Sony DSC-S930 των 10mp,έχει 99 ευρώ..

 9. Tι σχέση έχει η ποιότητα με τα mpixels ? καμία !!!
  Και 24 mbp να είναι ή μηχανή σας εάν ο επεξεργαστής ή ο φακός είναι μάπα (οι φτηνές μηχανές έχουν πλαστικους (ναι καλά ακούσατε)) φακούς που αντέχουν όσο . .. οι σακούλες των supermarkets.

  Παράδειγμα η Νέα Nikon D3s που έχει μόνο 12 mpixels (λίγα για DSLR) θα κάνει πάνω απο 4.000 euro, μόνο το σώμα.

 10. Και ποιός είπε πως τα mp έχουν σχέση με την ποιότητα? Ενδεικτικά το ανέφερα..

 11. Φίλε Τιτάνα το Ν82 σου έχει πρόβλημα. Δοκίμασα πολλές φορές και σε μεγαλύτερες αποστάσεις και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλύτερο από αυτό που μας δείχνεις. Μιλάμε όμως είναι αρκετή η διαφορά, αφού φωτίζει το δωμάτιο ;)

 12. Θα βγει και το δικό μου N86 review σύντομα που συμφωνεί με το FA

  • Προφανώς και το Xenon είναι καλύτερο σε φωτεινότητα αλλά τα χρώματα δεν είναι πάντα το ίδιο καλά

Top

Show Buttons
Hide Buttons