My Too2 Project

by Stefanos Kofopoulos • On 15-10-2008 • AT 7:29 pm • 14 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

philips wake up light

Οι προσεχτικοί θα έχουν παρατηρήσει ότι το επίθετο μου, Κωφόπουλος, γράφεται με ω και όχι ο. Πρακτικά αυτό δηλώνει την σχέση με την λέξη κωφός και τους κωφάλαλους προγόνους που έχουν εκλείψει για 2 ή 3 γενιές από την οικογένεια. Δυστυχώς ή ευυχώς δεν νιώθω ιδιαίτερα ασφαλής για το παρόν και μέλλον του δικό μου DNA. Όπως οι περισσοτεροι, έτσι και εγώ δεν είμαι ο Sergey Brin και προς το παρόν δεν μπορώ να αντέξω το οικονομικό βάρος της 23andMe τους τελευταίους μήνες εργάζομαι σχεδόν σιωπηλά σε ένα νέο project με το προσωρινό όνομα My Too2. Δεν έχω σκοπό να αλλάξω τον κόσμο αλλά να βελτιώσει τις συνθήκες και την ποιότητα ζωής ανθρώπων με κινητικά και όχι μόνο προβλήματα, ΑμεΑ ή όπως αλλιώς χαρακτηρίζονται με πολιτικά ορθό ή μη τρόπο.

Πρώτος δημόσιος καρπός αυτή της προσπάθειας είναι posts ανάλογα με αυτό που διαβάζετε τώρα. Προτάσεις λύσεων σχεδιασμένες για την καθημερινότητα αλλά με ενδεχόμενη πρακτική εφαρμοφή από ανθρώπους με ειδικές ανάγκες.

Ο Antti είναι Φινλανδός που γνώρισα στο Ελσίνκι κατά την διάρκεια του Nokia Open Labs. Γίναμε φίλοι στο Facebook και σε κάποια δημόσια ανταλλαγή μηνυμάτων έμαθα ότι χρησιμοποιεί το Philips Wake-up Light, μια συσκευή με ραδιόφωνο και λάμπα που προγραμματίζεται και μιμείται την ανατολή του ήλιου. Χρήσιμο gadget για την σκοτεινή Φινλανδία και για μέρες με άσχημο μεθύσι στις 7 το πρωί. Υπάρχει όμως και μια άλλη πιθανή χρήση από παιδιά με προβλήματα ακοής ή κωφούς.

Το Philips Wake-up Light μπορεί να προσφέρει λύση για το ξύπνημα οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Τέρμα στο έξυπνο hack “κινητό με δόνηση κάτω από το μαξιλάρι”. Το ραδιόφωνο προσθέτει ειρωνεία αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία όταν μιλάμε για προϊόν που κυκλοφορεί ήδη στην αγορά (στην Ελλάδα επίσης) και μπορεί άμεσα να προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία και καλύτερη ποιότητα ζωής σε άτομα με προβλήματα ακοής. 30 λεπτά πριν από την ώρα που είναι ρυθμισμένο το ξυπνητήρι η λάμπα αρχίζει να φωτίζει σταδιακά. Πολύ έξυπνα η Philips λέει: Stop being woken up. Start waking up.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

14 ΣΧΟΛΙΑ

 1. καλή φάση

 2. Πολύ καλή πρόταση η οποία απευθύνεται σε ένα κοινό που δύσκολα βρίσκεις ενδιαφέρουσες και πρακτικές λύσεις σε βασικά προβλήματα της καθημερινότητας.

  …και κάτι άσχετο…
  please άλλαξε το “ποιότητα ζωής ανθρώπων με κινητά και όχι μόνο προβλήματα” σε κινητικά… (1η παράγραφος…)

  φιλικα…

 3. Τιμή?

 4. Xristos, κάπου στα 110 ευρώ

 5. Πάντως εγώ το βρίσκω απίστευτη λύση ακόμα και για όλους εμάς με ειδικά προβλήματα ξυπνήματος. Η αύξηση του φωτός, από όσο έχω διαβάσει, βοηθάει ομαλή μετάβαση από την κατάσταση του ύπνου προς την αφύπνιση. Το ελάχιστο φως που διαπερνά τα κλειστά βλέφαρα στέλνει το μήνυμα στον εγκέφαλο να αλλάξει τη συχνότητα των εγκεφαλικών κυμάτων, ώστε σιγά σιγά ο άνθρωπος να ξυπνήσει. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι πολλές ψυχικές διαταραχές ιδικά σε μικρές ηλικίες οφείλονται στο πρωινό ξύπνημα. (Ακόμα δε μπορώ να ξεχάσω τη μάνα μου να φωνάζει ότι έχω αργήσει για το σχολείο). Συμπέρασμα μάλλον είναι ανάγκη για όλους και όχι για ορισμένους. Με βλέπω να ψάχνω τα μαγαζιά αύριο. Καμιά πληροφορία για το που θα το βρούμε?

 6. Το skroutz δίνει 3 αποτελέσματα

 7. Δηλαδή με λίγα λόγια μιμησαι τον sergey. Εκείνος είχε κάνει εξετάσεις DNA και είχε και ιστορικό ενώ εσυ “νιωθεις ανασφαλής” εξαιτίας του επωνύμου!!! Πλάκα εχεις. BTW εξυπνη ιδέα από την Philips και πολύ χρήσιμο όχι μόνο για τους κωφούς αλλά και για τους μη κωφούς.

 8. Νικήτας, δεν μιμούμαι κανέναν ή μιμούμαι όλους αυτούς που προσπαθούν ο καθένας από την δική του σκοπιά να αλλάξουν πράγματα που τους ενδιαφέρουν, ενοχλούν και απασχολούν. Είναι τόσο απλό.

 9. OK. Απλά δεν καταλαβα τι εννοείς με την λέξη “Project”. Τι ακριβώς θα κάνεις; Mπορούμε να συνυσφαίρουμε κάτι;

 10. Καλη φάση πράγματι.

 11. Νικήτας, προς το παρόν μπορείς να στείλεις σε φίλους και γνωστούς αυτό το post

 12. Πάντως δεν πολυκατάλαβα…
  Αφού φως μπαίνει έτσι κι αλλιώς στο δομάτιο, με αυτό τι κερδίζω?

 13. Xristos, συνήθως τα άτομα με ειδικές ανάγκες θέλουν ανεξαρτησία. Η λύση αυτή διευκολύνει στο κομμάτι αυτό. Αν δεν έχεις πρόβλημα ακοής και θέλεις να το χρησιμοποιήσεις γενικά σκέψου μέρες που πέφτεις για ύπνο όταν έχει ήλιο και θέλεις να ξυπνήσεις με όμορφο τρόπο, φυσικά. Όταν έχεις βγει και γυρνάς αργά. Όταν πέφτεις για απογευματινό ύπνο και έχεις κλείσει πατζούρια, πόρτες κλπ, όταν ζεις σε χώρες που δεν έχουν ηλιοφάνεια συνεχώς.

 14. Τέλεια ιδέα για το δωμάτιο των παιδιών, που ξυπνάνε στις 7:00, από το ραδιόφωνο ή τη φωνή της μαμάς.

Top

Show Buttons
Hide Buttons