Πείτε αντίο στο MSN Messenger, όλα γίνονται Skype

by Stefanos Kofopoulos • On 07-11-2012 • AT 2:55 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Τεχνολογία

Πείτε αντίο στο MSN Messenger, όλα γίνονται Skype

Τέλος εποχής για το MSN Messenger από τις αρχές του επόμενου χρόνου. Η απόφαση είναι οριστική και η Microsoft σχεδιάζει να μεταφέρει όλους τους χρήστες στο Skype. Η διαδικασία είναι απλή και αποτελεί μέρους των αλλαγών που ανακοινώθηκαν πρόσφατα με την παρουσίαση του νέου Skype.

Μέσα στο πρώτο τρίμηνου του 2013 η Microsoft θα κατεβάσει ρολά το νέο MSN Messenger και θα μεταφέρει όλους τους χρήστες στο Skype. Οι αλλαγές θα επηρεάσουν τους χρήστες σε όλο τον κόσμο εκτός από την Κίνα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι πριν μερικές εβδομάδες κυκλοφόρησε το νέο Skype 6.0 που επιτρέπει chat με τις επαφές σε Messenger και όχι μόνο.

Η σύνδεση με οποιοδήποτε λογαριασμό Hotmail και MSN στο Skype 6.0 θα μεταφέρει αυτόματα όλες τις επαφές του Messenger στο Skype και κάπου εδώ θα τελειώσει η διαδικασία μετάβασης για τους χρήστες. Η Microsoft έχει φροντίσει για όλα τα άλλα. Δεν χρειάζεται να κάνετε backup, export contacts ή κάτι άλλο.

Η Microsoft αγόρασε το Skype για 8.5 δισεκατομμύρια δολάρια και σκοπεύει να εκμεταλλευτεί αυτή την επένδυση με τον καλύτερο τρόπο. Το Skype συνδέεται ήδη με το Facebook, τρέχει σε Windows Phone 8, στο νέο Surface με Windows RT και φυσικά σε PC, Mac, iOS, Android.

Το μόνο που μένει τώρα είναι η Microsoft να ενοποιήσει όλες τις υπηρεσίες σε μια κοινή πλατφόρμα για όλα τα λειτουργικά. Chat, συνομιλία, βίντεο, μεταφορά αρχείων για όλους ανεξάρτητα από το μέρος που βρίσκονται. Με περίπου 280 εκατομμύρια χρήστες να χρησιμοποιούν το Skype κάθε μήνα και επιπλέον δεκάδες εκατομμύρια να είναι ένα κλικ μακρυά από την μετάβαση από το MSN Messenger στο Skype, το μέλλον της επικοινωνίας στον κόσμο της Microsoft υπόσχεται πολλά.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Για την μεταφορά αρχείων μην είσαι κ τόσο σίγουρος Στέφανε! Όσο και αν το έψαξα -στα windows 8 τουλάχιστον- δεν έχει μεταφορά αρχείων μέσω skype! Προς το παρόν τουλάχιστον!

    • Προς το παρόν, θα γίνει ακόμα και αν χρειαστεί να το κάνουν μέσω Sky Drive. Στα Windows 7 λειτουργεί ακόμα μια χαρά.

Top

Show Buttons
Hide Buttons