Μπαταρία για υποβρύχια drones που αντλεί θαλασσινό νερό

by Nikos Kaimakamis • On 03-07-2017 • AT 10:15 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Το θαλασσινό νερό μπορεί να γίνει στο κοντινό μέλλον η πηγή τροφοδότησης με ενέργεια των υποβρύχιων drones. 

Τα υποβρύχια drones, ή Unpiloted Underwater Vehicles (UUVs), όπως επίσης ονομάζονται, είναι εξαιρετικά χρήσιμα σε αποστολές εξερεύνησης και όχι μόνο, ενώ ένα από τα ζητήματα για την επέκταση της χρήσης τους είναι η αύξηση της αυτονομίας της μπαταρίας τους. Ένα Startup του MIT στις ΗΠΑ, με το όνομα Open Water Power ασχολείται με τη δημιουργία μίας μπαταρίας που να μπορεί να αντλεί θαλασσινό νερό και να το μετατρέπει σε ηλεκτρική ενέργεια για τα υποβρύχια drones.

H μπαταρία αυτή έχει μία άνοδο αλουμινίου, μία κάθοδο νικελίου και έναν αλκαλικό ηλεκτρολύτη ανάμεσα. Μόλις μπει μέσα της το θαλασσινό νερό, η κάθοδος διαχωρίζεται σε ανιόντα υδροξειδίου και αέριο υδρογόνο. Τα ανιόντα αντιδρούν με την άνοδο αλουμινίου για τη δημιουργία υδροξειδίου του αλουμινίου και την απελευθέρωση ηλεκτρονίων που χρησιμοποιούνται για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας.

Η ομάδα του MIT ισχυρίζεται, σύμφωνα με το New Atlas, ότι η μπαταρία αυτή δίνει τουλάχιστον δεκαπλάσια αυτονομία σε ένα υποβρύχιο drone σε σχέση με τις απλές μπαταρίες ιόντων λιθίου. Γίνεται λόγος για αύξηση της αυτονομίας των υποβρύχιων drones έως και τα 1852 χιλιόμετρα, επίδοση αναμφίβολα εντυπωσιακή. Ένα πρόβλημα της μπαταρίας αυτής είναι ότι χρειάζεται αντικατάσταση γρήγορα, λόγω διάβρωσης.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons