Μεταφορά φωτογραφιών από Instagram σε Flickr, για όσους ανησυχούν ακόμα

by Stefanos Kofopoulos • On 19-12-2012 • AT 10:31 pm • 8 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

Μεταφορά φωτογραφιών από Instagram σε Flickr, για όσους ανησυχούν ακόμα

Η ανακοίνωση για αλλαγή των όρων χρήσης του Instagram δημιούργησε σάλο. Αμέσως κυκλοφόρησαν σαχλαμάρες τύπου, “το Instagram θα μπορεί να πουλήσει τις φωτογραφίες σου” και από εκεί ξεκίνησε μια ολόκληρη ιστορία που τελικά οδήγησε σε καλό.

Instagram σε Flickr

Ο CEO του Instagram, Kevin Systrom, ξεκαθάρισε τα πράγματα λέγοντας ότι θα φροντίσει οι νέοι όροι χρήσης που θα ισχύσουν από τις 16 Ιανουαρίου 2013 να είναι γραμμένοι καλύτερα ώστε να μην δημιουργηθεί ξανά σύγχυση. Εκτός από τις επεξηγήσεις και τις παρεξηγήσεις δημιουργήθηκαν και υπηρεσίες όπως το freethephotos.com.

Όσοι θέλουν μπορούν πλέον να μεταφέρουν τις φωτογραφίες του Instagram στο Flickr εντελώς δωρεάν και να έχουν το κεφάλι τους σίγουρο. Οι φωτογραφίες ταξιδεύουν στο internet και φτάνουν στον λογαριασμό του Flickr μέσα στο album Instagram. Από εκεί και πέρα όλα είναι υπόθεση δωρεάν λογαριασμού με περιορισμούς ή πληρωμής 25 δολαρίων τον χρόνο για απεριόριστες δυνατότητες.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

8 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δεν έχω Instagram οπότε δεν με πολυ απασχόλησε το ζήτημα…αλλά αναρωτιέμαι γιατί λες σαχλαμάρες; Πιστεύεις ότι όπου υπάρχει καπνός δεν μπορεί να υπάρχει φωτιά; Δεν μιλάω για πανικό (cyber panic) αλλά δεν σημαίνει ότι δεν έπρεπε να ερευνηθεί μια τέτοια φήμη.Δεν συμφωνείς;

  • Όχι δεν έχει νόημα αυτό γιατί 1. οι νέοι όροι χρήσης του Instagram όπως παρουσιάστηκαν στην αρχή δεν έλεγαν κάτι τέτοιο 2. το διαβεβαίωσε και o Systrom.
   Ήταν βέβαια καλή αφορμή για να γίνει “φασαρία”

 2. Πάντως όπως και να έχει, το Flickr “δεν πιάνει μία” μπροστά στο IG. Περιμένουμε να δούμε τυχόν αλλαγές στο Terms Of Use του Instagram όμως, γιατί ποτέ δεν ξέρεις… :)

  • Πώς το εννοείς; Ως social network ναι είναι πίσω αλλά σε τί άλλο;

   • Σε ποιότητα φίλτρων, γενικό concept σχεδίασης, φυσικά σαν social network. Γενικά όλο το image του είναι λίγο “last year”. Με την Mayer βέβαια..σαν να κινείται κάτι.. αλλά μέχρι τότε…

   • Μα λογικό είναι αυτό αφού από το 2005 μέχρι σήμερα έχει αλλάξει ελάχιστα και όλοι το παράτησαν. Τώρα με το νέο Flickr app κάτι άρχισε να γίνεται πάλι

 3. Συγγνώμη αλλά γιατί εγώ νομίζω πως εδώ διάβασα πρώτη φορά αυτές τις “σαχλαμάρες”; Αν δεν κάνω λάθος κάποιο ποστ σβήστηκε/τροποποιήθηκε για να λάβει την πραγματική έκταση του θέματος.

  Ντάξει να επανορθώνει κανείς αλλά όχι και να βγαίνει και από πάνω.

  • Ήταν πολύ ξεκάθαρο αυτό που έγραψα, μάλλον μπερδεύτηκες.

   “Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το Facebook θα ξέρει ποιοι κάνουν likes σε φωτογραφίες, που βγήκαν οι φωτογραφίες, ίσως ακόμα και τα πρόσωπα στις φωτογραφίες αυτές. Κάπου εκεί θα κολλήσουν οι διαφημίσεις, η προσπάθεια του Facebook να βγάλει περισσότερα χρήματα από το mobile κομμάτι της αγοράς και κάπου εκεί θα αρχίσει το παιχνίδι”.

   Δεν είπα πουθενά για πώληση φωτογραφιών.

Top

Show Buttons
Hide Buttons