4000 απολύσεις στην Motorola

by Stefanos Kofopoulos • On 17-01-2009 • AT 2:23 am • 11 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

motorola layoffs

Μειωμένες πωλήσεις κινητών, χαμηλότερα κέρδη, ανταγωνισμός και η προβληματική παγκόσμια οικονομία οδηγούν την Motorola σε επιπλέον απολύσεις 4000 εργαζομένων. Χαρακτηριστική είναι η μείωση προσωπικού κατα 3000 στο Mobile Devices κομμάτι της εταιρείας ενώ επιπλέον 1000 θέσεις εργασίας θα χαθούν σε corporate functions. Αν όλα πάνε βάση σχεδίου η Motorola θα καταφέρει να εξοικονομήσει επιπλέον $700 εκατομμύρια το 2009 τα οποία θα προστεθούν στα $800 εκατομμύρια λόγω διαρθρωτικών αλλαγών πριν μήνες. Συνολικά, η Moto έχει ανακοινώσει 7000 απολύσεις τους τελευταίους 3 μήνες ή χοντρικά το 25% του ανθρώπινου δυναμικού. Το CNN αναφέρει εκτιμήσεις τρίτων που ισχυρίζονται οτι παρά τις απολύσεις η Motorola έχει περισσότερο από αρκετό προσωπικό.

Το τμήμα Mobile Devices αντιμετωπίζει τρομερό ανταγωνισμό από άλλες εταιρείες όπως η HTC ενώ παράλληλα αδυνατεί να κατασκευάσει κάτι επαναστατικό και νέο ώστε να χτυπήσει την αγορά. Κινητά Motorola με Android είναι στον ορίζοντα αλλά ακόμα τίποτα χειροπιαστό. Τα οικονομικά της εταιρείας απαιτούν μια νέα RAZR επιτυχία εδώ και τώρα.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

11 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αγοραστε το Moto Aura να σωθει!!!

 2. Η Motorola αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα πολύ πριν από την επίσημη ανακοίνωση και αποδοχή της οικονομικής κρίσης. Για αυτό έγραψα οτι χρειάζεται ένα RZAR ή κάτι παρόμοιο. Ακόμα και οι προσπάθειες που έκανε με linux σε smartphones δεν πέτυχαν.

  • Στην Ελλάδα το μόνο λινουξ σμαρτφοουν της Μ είναι το Α1200, το οποίο έχει κάνει πωλήσεις αρκετά καλές (σ.σ το Α1200 κυκλοφόρησε μόνο στην Ελλάδα όσον αφορά Ευρώπη).

   • Ήθελα πολύ το Moto Α1200 αλλά αυτό το καπάκι με είχε χαλάσει απίστευτα. Για τις πωλήσεις δεν έχω ιδέα αλλά από τον κοινωνικό geek γύρο μου δεν το είχε κανείς.

 3. Η Nokia έχει ανακοινώσει ήδη κινήσεις για την μείωση των εξόδων, συμπεριλαμβανομένων απολύσεων. Ακόμα και η Microsoft λέγεται ότι θα προχωρήσει σε απολύσεις ενώ φήμες κάνουν λόγο για διακοπή συνεργασιών με εξωτερικούς συνεργάστες στο Google όταν την ίδια ώρα τα projects του 20% έχουν παγώσει.

  Η Motorola βρίσκεται σε ιδιαίτερα άσχημη θέση γιατί πλέον η παραδοσιακή Αμερικανική αγορά περιέχει το iPhone και την HTC με δικά της μοντέλα ή rebrands όπως το G1και διάφορα άλλα. Αν σκεφτείς ότι δεν έχει δημιουργήσει κάτι wow τα τελευταία χρόνια τότε…

  • Έκανε το Αύρα, το οποίο μέχρι στιγμής στην Ελλάδα και πάλι σε αντίθεση με άλλες Ευρωπαικές χώρες, έχει πουλήσει… Προσωπική μου άποψη είναι πως η Μ με το Αύρα χτύπησε φλέβα χρυσού, γιατί στις αγορές που το έχει προωθήσει θα έχει εγγυημένες πωλήσεις..

   • Μα το Aura δεν είναι mass market προϊόν. Όσο και να πουλάει δεν καλύπτεται η τρύπα γιατί οι πλούσιοι εκεί έξω είναι αρκετοί αλλά υπάρχει και ο ανταγωστής Vertu

 4. Υπαρχει Vertu με 1350 ευρω? Γιατι κανεις δεν μου το ειπε? γκρρρρρ
  Και να μην το λετε Αύρα αλλα Όρα, gosh! Μεχρι και Άουρα τα ακουσα απο εναν τελειως “Περιστερι”

 5. Όρα?.. Ooopaa!.. Aura=Αύρα.

 6. http://www.youtube.com/watch?v=pWQnEq3VyFs
  ΌΡΑ! Πρωτη πρωτη λεξη κιολας. Σημαινει αύρα αλλα εφοσων το ονομασαν AURA και οχι ΑΥΡΑ, θα το προφερουμε σωστα! Ενταξει Έλληνες?!

 7. Εντάξει νεοέλληνες!

Top

Show Buttons
Hide Buttons