Motorola ΧΟΟΜ 250.000 πωλήσεις, το πρώτο Android 3.0 tablet δεν έπιασε

by Stefanos Kofopoulos • On 29-04-2011 • AT 4:48 pm • 11 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Η Motorola πουλάει 250.000 ΧΟΟΜ, το πρώτο Android 3.0 tablet δεν έχει και τόση επιτυχία

Με τα οικονομικά αποτελέσματα της Morotola διαθέσιμα σε όλους, η εταιρεία αναλύει τον αριθμό των πωλήσεων από κινητά και tablet. Η πραγματικότητα είναι σκληρή για το Motorola XOOM που κατάφερε να πουλήσει μόλις 250.000 κομμάτια. Το νούμερο είναι απίστευτα μικρό αν συγκριθεί με τις πωλήσεις του iPad / iPad 2 και όχι μόνο. Το XOOM ήταν το πρώτο Android 3.0 powered tablet, δηλαδή το πρώτο μηχάνημα της αγοράς που χρησιμοποιούσε την τελευταία έκδοση του Android ειδικά σχεδιασμένη για tablets. Το καταναλωτικό κοινό φαίνεται ότι δεν πείστηκε, ότι αρκετά όπως με το Droid, με τα νούμερα να περιορίζονται σημαντικά σε μερικές χιλιάδες πωλήσεων.

Με αυτά τα αποτελέσματα, επιβεβαιώνονται μάλλον οι φήμες που θέλουν άλλους κατασκευαστές να καθυστερούν τα Android 3.0 μοντέλα επειδή η αγορά των tablets δεν φαίνεται να πηγαίνει καλά. Προς το παρόν τουλάχιστον και πάντα με τις τιμές και τα διαθέσιμα προϊόντα στην αγορά. Αν η Motorola ανοιχτεί περισσότερο και διαθέσει το XOOM στον υπόλοιπο κόσμο τα πράγματα ίσως να αλλάξουν, προς το παρόν όμως ο ανταγωνισμός είναι σκληρός και η πίτα των Android tablets τόσο περιορισμένη όσο δεν φαντάστηκε κανείς.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

11 ΣΧΟΛΙΑ

 1. 800 Ευρώ δεν το πουλάνε ;

  • Κάπου εκεί ανάλογα το μοντέλο XOOM αλλά δεν είναι αυτό το πρόβλημα.. αν το αγοράσεις μετά τι το κάνεις;

   • Ναι… εκτός από το σχετικά δύσκολο στον χειρισμό λειτουργικό (Από βίντεο που έχω δει είναι περίπλοκο) , για εμένα το Android δεν προσφέρει και πολλά αφού με τα ίδια λεφτά κάποιος θα μπορούσε να πάρει ένα από τα ανώτερα iPad 2 μοντέλα και να εκμεταλλευτεί πολύ περισσότερο τις δυνατότητες ενός tablet… !

   • Με το iPad έχει δεκάδες χιλιάδες apps, δηλαδή πολλούς καλούς λόγους για να κάνεις την δουλειά σου και αν διασκεδάσεις. Με το XOOM και τα υπόλοιπα Android tablets έχει τουλάχιστον την ελευθερία να κάνεις σχεδόν ό,τι θέλεις με το tablet σου ενώ περιμένεις να αναπτυχθούν τα κατάλληλα apps. Είναι απόφαση που λαμβάνεις όταν πας να αγοράσεις tablet.

   • Για κάτι τέτοια comment σου έχω ζητήσει να βάλεις “like” κουμπάκι !! :P

 2. Η τιμή είναι βασικό παράγοντας,πως είναι δυνατόν να κοστίζεις 800 ευρώ και να μην υπάρχουν apps να σε στηρίξουν? Το asus eee pc που κοστίζει τα μισά (400 ευρώ τιμή εκκίνησης) αναμένετε να πουλήσει πολύ περισσότερα κομμάτια. Είναι ακόμη νωρίς για android tablet αλλά το market του καθημερινά βελτιώνεται.

 3. Με τέτοια τιμη θα πρεπει να είναι τρελλος ο άλλος για να αγορασει xoom και όχι iPad2 .
  Πανε να κοντραριστουν στα ίσα με την Apple ενω δεν τους παίρνει .
  Δεν φτιαχνεις βάση – πελατειακή – με 800 € όταν ο αντιπάλος ήδη έχει διαμορφωμένη βάση , αγορα, και apps που υποστηρίζουν το προϊόν .

 4. “Με το iPad έχει δεκάδες χιλιάδες apps, δηλαδή πολλούς καλούς λόγους για να κάνεις την δουλειά σου και αν διασκεδάσεις”
  Με το συμπάθειο ρε παιδιά αλλά πόσες εφαρμογές χρειάζεται κάποιος για να κάνει τη “δουλειά” του με κάποια ταμπλέτα; Πέντε, δέκα ή δεκάδες χιλιάδες; Μη τρελλαθούμε κιόλας. Έχω ταμπλέτα με android που δεν έχει καν Honeycomb. PixelQi οθόνη, 10,1 ίντσες, 4 ή 5 usb θύρες, hdmi, 16gb rom εσωτερικά και 32gb microsd, πρόσβαση στο android market και αγορασμένες όλες οι εφαρμογές που έχω ανάγκη για τη “δουλειά” μου, σε προσιτότατες τιμές και εκπληκτική αποτελεσματικότητα. Όλα παίζουν γυρίζουν σφυρίζουν ακόμα και αν η ταμπλέτα μου πάψει να υπάρχει πια στη αγορά. Δεκάδες χιλιάδες εφαρμογές; Χχχχχμμμμμμμμμμ. Σίγουρα δεν θα τις χρειαστώ, αλλά αν κάποιος της χρειάζεται παρακαλούμε να μας ενημερώσει για τις καταπληκτικές του “ανάγκες” άμμεσα. Σίγουρα θα είναι εντυπωσιακό.

  • Δεν χρειάζεται πολλές εφαρμογές ο κάθε χρήστης, ανάλογα βέβαια αν θεωρούμε πολλές τις 20-50 εφαρμογές, αλλά τι καλύπτει η πλατφόρμα του iPad για το σύνολο των χρηστών.

 5. Μόλις το δοκίμασα!
  Αυτό που μου έκανε κακή εντύπωση εκ πρώτης είναι το βάρος του! Έχω κρατήσει και δοκιμάσει το iPad (το πρώτο) και μου φάνηκε συγκριτικά – από όσο θυμάμαι – βαρύτερο. Το λειτουργικό με ξένισε λίγο στην αρχή, αλλά μετά από πολύ λίγο “κατάλαβα” τη λογική του και το συνήθισα. Προσωπικά δεν θα αγόραζα το xoom αλλά το iPad 2. Οχι γιατί δε με ικανοποίησε το Motorola αλλά είμαι κολλημένος με τα Apple! Αλλά αυτό είναι προσωπικό.
  Παρ΄ όλα αυτά όμως νομίζω πως είναι μια πολύ καλή συσκευή και μπορείς να κάνεις πράγματα που ίσως δε θα έκανες στο iPad.

 6. Μην ξεχνάτε πως το honeycomb ΔΕΝ έχει ακόμη επίσημο Ελληνικό πληκτρολόγιο. Επίσης έχοντας δοκιμάσει όλα τα tablets που κυκλοφορούν, να τονίσω πως δεν βρήκα σε κανένα την ευχρηστία που προσφέρουν οι εφαρμογές στο ipad2 καθώς και τη γενικότερη σταθερότητα της συσκευής και του iOS.

  Το Galaxy Tab ας πούμε, σε κάθε boot συμπεριφέρεται διαφορετικά! :p

Top

Show Buttons
Hide Buttons