Η Motorola απολύει επιπλέον 1200, το Google θέλει κέρδη

by Stefanos Kofopoulos • On 08-03-2013 • AT 5:50 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Η Motorola απολύει επιπλέον 1200, το Google θέλει κέρδη

Η εκκαθάριση και εξυγίανση της Motorola συνεχίζεται. Το Google ανακοίνωσε επιπλέον απολύσεις ώστε να περιορίσει της ζημιές. Στόχος η κερδοφορία και τα νέα προϊόντα της Motorola. Πιθανότατα και το νέο Google X Phone τους επόμενους μήνες.

Στην προσπάθεια για μια καλύτερη Motorola, το Google ανακοίνωσε περικοπή επιπλέον 1200 θέσεων εργασίας. Οι απολύσεις αφορούν περίπου το 10% του ανθρώπινου δυναμικού της Motorola. Έρχονται να συμπληρώσουν τον κύκλο απολύσεων που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2012 με απολύσεις περίπου 4000 ατόμων. Οι νέες απολύσεις αφορούν εργαζομένους σε Αμερική, Κίνα και Ινδία.

Παρά τις αισιόδοξες προβλέψεις για το μέλλον και τα νέα smartphone που σχεδιάζει η Motorola οι απολύσεις έπρεπε να γίνουν. Αυτή είναι η επίσημη στάση της εταιρείας. “While we’re very optimistic about the new products in our pipeline, we still face challenges. Our costs are too high, we’re operating in markets where we’re not competitive and we’re losing money.”

Το Google αγόρασε τη Motorola με τίμημα 12.5 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Larry Page αποφάσισε άμεσα τι πρέπει να γίνει και διόρισε ανθρώπους του Google στην ηγεσία της Motorola. Παρά τις υποχρεώσεις και το roadmap των 18 μηνών, η Motorola θα κατασκευάσει το νέο Google X Phone.

Το απόλυτο Android smartphone όπως ακριβώς το φαντάζεται και το θέλει το Google. Με την Motorola παρέα, το Google μπορεί να αντισταθμίσει την όποια πίεση και αβεβαιότητα αισθάνεται από την κυριαρχία της Samsung στα Android smartphones. Αφού πλέον hardware και software θα είναι σχεδιασμένα από τους ίδιους ανθρώπους.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons