Η Motorola απολύει 800, πουλάει ελάχιστα XOOM tablets

by Stefanos Kofopoulos • On 31-10-2011 • AT 8:50 pm • 4 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Η Motorola απολύει 800, πουλάει ελάχιστα XOOM tablets

Δύσκολα τα πράγματα για την Motorola που ανακοίνωσε περικοπές 800 θέσεων εργασίας. Δεν είναι σίγουρο ποιοι και που θα χάσουν την δουλειά τους παρά μόνο ότι οι απολύσεις θα κοστίσουν 31 εκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία πριν αρχίσουν να αποφέρουν κέρδη. Το πιο σημαντικό ίσως νέο της υπόθεσης των απολύσεων που γίνονται για την εξυγίανση των οικονομικών της Motorola δεν είναι είναι οι απώλειες στις θέσεις εργασίας αλλά οι χαμηλές πωλήσεις κινητών και tablets. Το Motorola XOOM πούλησε μόλις 100.000 tablets το τρίμηνο που μας πέρασε σημειώνοντας σημαντικές απώλειες σε σύγκριση με τους προηγούμενους μήνες.

Έχει ενδιαφέρον τι ρόλο θα παίξει και τι ρόλο διαδραματίζει τώρα η παρουσία του Google στα οικονομικά της εταιρείας στο κομμάτι Motorola Mobility αλλά και στον όμιλο γενικά. Με την υποστήριξη του δημιουργού του Android, η Motorola θα έπρεπε να προσλαμβάνει κόσμο αντί να απολύει.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Λογικό δεν είναι τίποτα, ούτε παράλογο επίσης, ειδικά όταν μιλάμε για την Motorola και την υποστήριξη που είχε και έχει από το Google. Μην ξεχνάς ότι το Motorola XOOM ήταν το πρώτο Android tablet.

  2. πιστευω οτι με την καινουργια εκδοση του android θα παρουν τα πανω τους οι ταμπλετες. (iGiwrgos_27)

  3. Κανένα tablet πριν από το Motorola XOOM δεν ήταν Android tablet με την επίσημη ένοια του όρου και την ευλογία του Google. Το Motorola XOOM έτρεξε το Android 2.3 Gingerbread που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για tablets και μόνο με αυτή την έκδοση Android το Google έδινε την συγκατάθεση του για τον όρο Android tablet.

    • 3.0 honeycomb θες να πεις. αυτο ειναι το tablet software

Top

Show Buttons
Hide Buttons