Η Motorola πουλάει εργοστάσια σε Κίνα και Βραζιλία, το Googlε θέλει κέρδη

by Stefanos Kofopoulos • On 11-12-2012 • AT 10:40 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Η Motorola πουλάει εργοστάσια σε Κίνα και Βραζιλία, το Googlε θέλει κέρδη

Η Motorola αλλάζει δραστικά και το Google πιέζει για ακόμα περισσότερες περικοπές. Μετά το κλείσιμο των γραφείων στην Κορέα σειρά έχουν τα εργοστάσια σε Κίνα και Βραζιλία. Σκοπός του Google είναι να περιορίσει την οικονομική αιμορραγία που προκαλεί η Motorola που κόστιζε 12.5 δισεκατομμύρια για την εξαγορά αλλά συνεχίζει να καίει χρήματα καθημερινά.

Η απόφαση έχει ληφθεί και τα εργοστάσια σε Κίνα και Βραζιλία θα πουληθούν στην Flextronics. Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει το πρώτο τρίμηνο του 2013. Με την κίνηση αυτή η Motorola κερδίζει χρήματα και διώχνει από πάνω της το βάρος της συντήρησης εργοστασίων και προσωπικού. Από εδώ και πέρα θα πληρώνει για ό,τι χρειαστεί να κατασκευάσει αν και φαίνεται ότι η συμφωνία μεταξύ Google και Flextronics περιέχει ευνοϊκούς όρους για το Android.

Πως θα εξελιχθεί η κατάσταση και αν τελικά η Motorola σταματήσει στις 4000 απολύσεις ή προχωρήσει μένει να το δούμε. Το σίγουρο είναι ότι το Google θέλει το 2013 να σταματήσει την ροή χρημάτων προς τις μαύρες τρύπες της Motorola.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons