Το μέλλον των κινητών με τηλεόραση: DVB-H

by Stefanos Kofopoulos • On 12-09-2006 • AT 9:30 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Η Motorola και η Nokia φαίνεται να συμφωνούν ότι το μέλλον των κινητών τηλεφώνων με τηλεόραση θέλει το DVB-H [Wikipedia link] πρωταγωνιστή. Η συνεργασία γίνεται στο επίπεδο των συσκευών κινητών τηλεφώνων αλλά και στο δικτυακό εξοπλισμό ώστε οι συσκευές και οι υπηρεσίες των δύο εταιριών να είναι συμβατές.

Το πλεονέκτημα που προσφέρει η υλοποίηση της τεχνολογίας DVB-H (Digital Video Broadcasting – Handheld) είναι η εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση ρεύματος και η λήψη τηλεοπτικού σήματος χωρίς streaming / download!

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα tuner για κινητά τηλέφωνα και άλλες φορητές συσκευές. Σκεφθείτε την τηλεόραση από το σαλόνι στην παλάμη σας με σχεδόν μηδενική κατανάλωση ρεύματος και ένα μικρό μηνιαίο πάγιο κόστος της υπηρεσίας.

Η σκέψη των κατασκευαστών και των εταιριών κινητής τηλεφωνίας είναι απλή: Μια νέα υπηρεσία που συνδυάζει τις έγχρωμες οθόνες των περισσότερων σύγχρονων κινητών τηλεφώνων με την σχεδόν μηδενική κατανάλωση ρεύματος.

Ο καταναλωτής / χρήστης θα μπορεί πλέον να απολαμβάνει νέα, ειδήσεις, φάσεις από αγώνες κλπ χωρίς την ανάγκη 3G σύνδεσης και ογκοχρέωσης.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons