Νέο iPhone στο WWDC με την Apple στην γωνία

by Stefanos Kofopoulos • On 06-06-2009 • AT 9:21 am • 7 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

wwdc 2009 iphone video rumor round up

Ο Walter Mossberg μιλάει για το Palm Pre αλλά κάπου στο 1:50 (ακολουθεί το βίντεο) αναφέρει με περίσσια σιγουριά ότι στο WWDC, την Δεύτερά 8 Ιουνίου 2009, η Apple θα ανακοινώσει το νέο iPhone. Λίγες μέρες πριν, ο Mossberg είχε αναφερθεί ξανά στο νέο iPhone χρησιμοποιώντας την λέξη “likely” ή αλλιώς είναι πιθανό. Τώρα, για πρώτη φορά στο review για το Palm Pre είναι καταφατικός για την ύπαρξη του νέου iPhone και το μόνο που απομένει είναι η επίσημη ανακοίνωση σε 3 ημέρες.

Εκτός από το νέο iPhone, κυκλοφορούν φήμες για νέα συμβόλαια και προγράμματα χρήσης από την AT&T. Οι χρήστες θα χωριστούν σε αυτούς που χρησιμοποιούν περισσότερο data και σε όσους κάνουν κλήσεις, με τις ανάλογες χρεώσεις. Αν και οι φήμες έχουν επιβεβαιωθεί, νέο στοιχείο λίγο πριν από το WWDC είναι η ύπαρξη ενός πολύ φθηνού iPhone με συμβόλαιο και τιμή στα $99 ή $149. Δεν είναι γνωστό αν πρόκειται για νέο hardware ή το ήδη υπάρχον iPhone 3G με το νέο iPhone OS 3.0 και κάποιους περιορισμούς.

Με το Palm Pre ήδη να κυκλοφορεί ελεύθερο στα καταστήματα της Sprint, η Apple έχει να αντιμετωπίσει έναν αντίπαλο με ιστορία στην δημιουργία handhelds και πρώην εργαζομένους της Apple να διαχειρίζονται το project. Θα χρειαστεί περισσότερα από μια κάμερα 3.2 megapixels με auto focus και δυνατότητα καταγραφής βίντεο, HSDPA στα 7.2Mbps, FM transmitter, WiFi 802.11n, πυξίδα, Nike+ υποστήριξη, νέο επεξεργαστή και επιπλέον RAM για το νέο iPhone Video, όπως λέγεται ότι θα είναι το όνομα.

Ίσως το πιο ενδιαφέρον νέο χαρακτηριστικό να είναι ή δυνατότητα να τρέχουν apps στο background με κάποιο τρόπο, παρόμοιο ίσως με αυτό που είχε εφαρμόσει η Palm πριν χρόνια. Η Apple υποστηρίζει ότι μετά από δοκιμές, οι μηχανικοί διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση ρεύματος από εφαρμογές στο background είναι μεγάλη και μειώνει σημαντικά την διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Υπάρχει η πιθανότητα για εν μέρη ενεργοποίηση background apps αλλά μένει να το δούμε. Η μέθοδος που χρησιμοποιούσε η Palm στο Palm OS για να δημιουργήσει την αίσθηση του multitasking λειτουργικού ήταν η εξής: με το ξεκίνημα νέας εφαρμογής, η προηγούμενη έκλεινε αλλά το λειτουργικό θυμόταν ακριβώς την κατάσταση της εφαρμογής την στιγμή πριν κλείσει. Όταν ο χρήστης επέστρεφε στην εφαρμογή, το Palm OS επανέφερε την εφαρμογή ακριβώς όπως ήταν την στιγμή πριν κλείσει, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση των εφαρμογών που τρέχουν στο background.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

7 ΣΧΟΛΙΑ

 1. otan bgi 8a kiklofori me simboleo?

  • Θα το εκτιμούσα αν έγραφες με Ελληνικούς χαρακτήρες.

   Όταν κυκλοφορήσει θα είναι για το Αμερικανικό κοινό και μετά στην Ευρώπη για κάποιο διάστημα. Τουλάχιστον αυτό έχει κάνει η Apple ως τώρα. Προφανώς πάντα με συμβόλαιο όπως και ό,τι γράφω αφορά την Αμερική κατά κύριο λόγο. Τα iPhone χωρίς συμβόλαιο είναι απαγορευτικά ακριβά.

 2. 500€ χωρις συνδεση!

  • ;-)

 3. Το νεο λογισμικο της Apple εχει ελληνικα.

 4. Φέτος έχουμε το νέο “iphone video” Άντε και του χρόνου “Iphone flash” μετά θα ακολουθήσει το “iphone copy paste” κλπ :P

  • Να δούμε αν θα λέγεται iPhone Video ή κάτι άλλο, αλλά νομίζω πως το βίντεο είναι αρκετά κοντά αφού η Apple θα επιτρέψει YouTube πάνω από HSDPA που αναμένεται να αναβαθμιστεί στα 7.2Mbps στο νέο iPhone. Αυτό σημαίνει καινούριο hardware που επίσης κολλάει με τις φήμες / δηλώσεις για τα νέα συμβόλαια της AT&T για χρήστες με πολλά data ή φωνή.

Top

Show Buttons
Hide Buttons