Τρελά κέρδη η Monsanto

by Stefanos Kofopoulos • On 07-01-2009 • AT 5:26 pm • 7 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

H παγκόσμια οικονομική κρίση είναι για τους άλλους, όχι για την Monsanto που ανακοίνωσε διπλάσια κέρδη κυρίως εξαιτίας των πωλήσεων σε Λατινική Αμερική. Φυσικά η μετοχή τσίμπησε ένα +8% στα νέα για κέρδη $1 ή $556 εκατομύρια στο τρίμηνο σε σύγκριση με τα 46 cents ανα μετοχή ή $256 εκατομμύρια ένα χρόνο πριν. Όσοι δεν ενδιαφέρονται για τα νούμερα χρειάζεται να ρίξουν μια ματιά στον τρόπο που γράφτηκε αυτός ο ισολογισμός: 31% αύξηση στις πωλήσεων γεννετικά τροποποιημένων σπόρων και 35% αύξηση στις πωλήσεις φυτοφαρμάκων. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία για τον νομοθέτη, τις ασφαλιστικές εταιρείες και τον ιστορικό του μέλλοντος. Προς το παρόν το οικονομικό τμήμα της Monsanto τρέχει για να αναπροσαρμόσει με θετικό πρόσιμο τις οικονομικές προβλέψεις για το επόμενο τρίμηνο.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

7 ΣΧΟΛΙΑ

  • Το έχω δει και για αυτό έγραψα οτι ονομοθέτης και οι άλλοι θα πρέπει να ασχοληθούν με το θέμα. Η εταιρεία λειτουργεί, έχει άδεια για ό,τι κάνει (προϊόντα εννοώ), είναι στο χρηματιστήριο κλπ.

   Το τραγικό με την είδηση είναι οτι τα κέρδη, γιατί αυτά μπορεί να προκύψουν από περικοπές κλπ. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν σε Λατινική Αμερική εκεί που πεινάνε και έχουν σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα τους.

   • Συνήθως τα υπερκέρδη οφείλονται στην υπερεκμετάλλευση ακόμα και τα αθώα gadgets πολλές φορές η πρώτη ύλη τους προέρχεται από μέρη όπου εξαφλιώονται οι εργάτες

 1. Και βεβαια ανεβαίνουνε τα κέρδη εφόσον αν βρεθεί σπόρος σε χωράφι αγρότη ο οποίος ειναι της εταιρίας τους τραβάνε στα δικαστήρια και πληρώνουνε πρόστιμα…Ακόμα και ο αέρας η τα πουλιά να τα μεταφέρουν τους δικαστές δεν τους ενδιαφέρει…
  Αυτα λοιπον κανουν αυτοι οι κύριοι… η χυδαιότητα της καινοτομίας…

 2. Να πεθάνουνε!!! Ταϊζουνε τα παιδια του κόσμου με μεταλαγμένα. Ντροπή τους.

 3. Οχι μόνο παράγουν μεταλλαγμένα, είναι υπεύθυνοι και για το κόψιμο δέντρων στον Αμαζόνιο.

  Διάβολοι.

 4. join facebook group ”shut down monsanto”

Top

Show Buttons
Hide Buttons