Μια monitor φάση με γεύση Google

by Stefanos Kofopoulos • On 14-02-2007 • AT 6:41 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

Google logo

Δεν ξέρω αν θυμάστε τι είχε συμβεί πριν από περίπου 1,5 χρόνο. Ένας σύνδεσμος εφημερίδων από το Βέλγιο έκανε μήνυση στο Google γιατί εμφάνιζε ένα μικρό μέρος του περιεχομένου των εφημερίων στα αποτελέσματα του Google και Google news. Το δικαστήριο αποφάσισε κατά του Google και έτσι αφαιρέθηκε το περιεχόμενο από όλο το index. Με άλλα λόγια, το online κομμάτι αυτών των εφημερίδων δεν υπάρχει για τα μάτια του Google και συνεπώς όλων όσων χρησιμοποιούν αυτό.

Όπως σχολιάζει ο Rachel Whetstone, European Director of Communications and Public Affairs, θα ήταν πολύ καλύτερα αν όλα αυτά τα sites χρησιμοποιούσαν τα standards [robots.txt και metatags] αποδεχτά από όλες τις μηχανές αναζήτησης, για να απομακρύνουν το περιεχόμενο τους χωρίς μυνήσεις, τρέξιμο, λεφτά και φασαρία.

Κάτι μου θυμίζει όλο αυτό και μπορώ να διακρίνω ομοιότητες με την πρόσφατη περίπτωση του monitor.. ε;

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μπα… εγώ βλέπω πιο πολύ μια χαζή κίνηση από τις εφημερίδες.. αν σκεφτείς ότι το google είναι σχεδόν το 50% της διαδικτυακής αναζήτησης, οι εφημερίδες επέλεξαν να βγουν από ένα εξαιρετικά δυνατό εργαλείο… πολύ λάθος κίνηση γιατί όλοι πια ψάχνουν εκεί.. άρα αυτόματα οι εφημερίδες αποφάσισαν να αποδυναμωθούν..

  2. Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισότερο με τον Σίμο. Τζάμπα διαφήμιση είχαν, τι τους πείραζε?

Top

Show Buttons
Hide Buttons