Τα κινητά τηλέφωνα είναι το νέο desktop

by Stefanos Kofopoulos • On 20-10-2009 • AT 12:38 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

mobile browser fast stats

Έρευνα της Gomez δείχνει ότι οι χρήστες κινητών τηλεφώνων περιμένουν από τον mobile browser να φορτώσει την σελίδα το ίδιο γρήγορα και σωστά όπως και στο desktop. Αν και κάποιοι είναι διατεθιμένοι να θυσιάσουν λίγο χρόνο περιμένοντας να φορτώσει το site, τα αποτελέσματα της έρευνα δείχνουν ξεκάθαρα το μέλλον της βιομηχανίας των smartphones και τι θα δούμε τους επόμενους 8 με 12 μήνες.

Κινητά με γρηγότερους επεξεργαστές για γρηγορότερο rendering σελίδων πλούσιων σε JavaScript και πιθανότατα με στοιχεία Adobe Flash. Μεγαλύτερες οθόνες για να τα βγάλουν πέρα με το real estate που ζητάνε τα sites και φυσικά γρηγορότερο και φθηνότερο wireless broadband. Δεν είναι τυχαίο ότι Apple και Google μάχονται για την επικράτηση στο mobile web ούτε ότι ακόμα και η RIM θέλει να ρίξει στην αγορά browser βασισμένο στο webkit την ίδια στιγμή που η Nokia χρησιμοποιεί Firefox στο N900.

Μην ξεχνάμε ότι αυτό που έχουν συνηθίσει οι χρήστες στο κινητό είναι άμεση ανταπόκριση σε ό,τι κάνουν. Κανείς δεν περιμένει δευτερόλεπτα για να καλέσει έναν αριθμό ή να διαβάσει ένα SMS. Κάτι που ταιριάζει απόλυτα με την τάση για real time κατανάλωση περιεχομένου μέσα από το mobile web του Twitter και του Facebook.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons