Τα mobile apps δημιουργούν δουλειές, 500.000 νέες θέσεις εργασίας

by Stefanos Kofopoulos • On 08-02-2012 • AT 1:54 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Τεχνολογία

Τα mobile apps δημιουργούν δουλειές, 500.000 νέες θέσεις εργασίας

Μια νέα έρευνα που βγήκε στο φως της δημοσιότητας προτείνει ότι στο διάστημα μεταξύ του 2007 και του 2011, η βιομηχανία των apps δημιούργησε μισό εκατομμύριο θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ. Η έρευνα αυτή που διενεργήθηκε από μια ομάδα αναλυτών με επικεφαλής τον οικονομολόγο Michael Mandel, υποστηρίζει ότι η λεγόμενη “οικονομία των apps”, προώθησε νέους και παλιούς εργαζόμενους στο νέο κλάδο της ανάπτυξης software για συσκευές mobile αλλά και νέα sites κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως επισημαίνεται, ωστόσο, οι 500.000 αυτές θέσεις εργασίας δεν είναι ακριβώς 500.000 νέες θέσεις που ήρθαν να προστεθούν στην αγορά εργασίας, αλλά πολλές από αυτές είναι μετακινήσεις και αλλαγές καριέρας, από παρεμφερείς κλάδους. Έτσι π.χ. μπορεί να έχουμε πράγματι νέους developers που να ξεκίνησαν τη σταδιοδρομία τους μέσα από το App Store, αλλά μπορεί και να είναι απασχολούμενοι σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των apps, όπως η Zynga και η Electronic Arts.

Η έρευνα αναφέρει συγκεκριμένα ότι από το 2007, που εμφανίστηκε το iPhone, 466.000 θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν ακριβώς λόγω της εμφάνισής του, καθώς μέχρι τότε, δεν υπήρχε η έννοια του mobile app, στην οποία στηρίζονται σήμερα όλοι οι κατασκευαστές smartphones, ενώ και τα desktop λειτουργικά στρέφονται προς αυτή την κατεύθυνση, με πρώτο και καλύτερο το Mac OS X Lion.

Η ανάλυση επίσης εντοπίζει τους περισσότερους εργαζόμενους στη βιομηχανία των apps στη Νέα Υόρκη, αλλά τελικά η πολιτεία της Καλιφόρνιας συγκεντρώνει τους περισσότερους, με πόλους έλξης τις πόλεις του Σαν Φρανσίσκο και του Σαν Χοσέ.

 

[via]

 

Ενημέρωση: Το
άρθρο αυτό αρχικά δημοσιεύθηκε από διαφορετικό συντάκτη.

Τροποποιήθηκε, βελτιώθηκε
και επαναδημοσιεύθηκε από τον Titanas

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Να υπήρχε καμία θέση και για εμάς καλά θα ήταν… Αλλά ξέχασα, στην Ελλάδα ζούμε και οι νέοι είναι καταδικασμένοι.

    • Υπάρχουν εταιρίες που φτιάχνουν σχεδόν αποκλειστικά mobile apps στην Ελλάδα. Αν έψαχνες θα έβρισκες.
      Επίσης μπορείς να κάνεις publish εφαρμογές που γράφεις μόνος σου με πολύ μικρό κόστος (τουλάχιστον για android).

Top

Show Buttons
Hide Buttons