Η MISKO γιορτάζει 80 χρόνια αλλά ο Ακάκιος δεν υπάρχει

by Stefanos Kofopoulos • On 06-12-2007 • AT 2:44 pm • 6 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

misko logo

Έχουν περάσει πολλά χρόνια από την τελευταία φορά που άκουσα το “Ακάκιε τα μακαρόνια να είναι ΜΙΣΚΟ” και ομολογώ ότι νοσταλγώ εκείνες τις ημέρες γιατί θυμάμαι τα παιδικά μου χρόνια. Ο χρόνος δεν κάνει διακρίσεις και μαζί με εμένα μεγάλωσε και ο Ακάκιος και η MISKO που εκτός από λατινικούς χαρακτήρες στο λογότυπο της, φέτος γιορτάζει 80 χρόνια παρουσίας και ιστορίας στην Ελληνική κουζίνα.

Πριν μερικές μέρες έλαβα ένα λεύκωμα που παρουσιάζει την ιστορία της εταιρείας, από το 1927 που η ΜΙΣΚΟ ιδρύεται στον Πειραιά από τις οικογένειες Μιχαηλίδη και Κωνσταντίνη, μέχρι το σήμερα που η εταιρεία ανήκει στην μεγάλη οικογένεια της Barilla Spa. Η δουλειά που έχουν κάνει στο λεύκωμα είναι καταπληκτική και πραγματικά αξίζει να υπάρχει στην συλλογή κάποιου μόνο και μόνο για τις αναμνήσεις που μεγάλωσαν γενιές και γενιές Ελλήνων.

Δυστυχώς, όλα τα καλά κάποτε τελειώνουν γιατί από το λεύκωμα κατάλαβα και επιβεβαίωσα αργότερα ότι ο Ακάκιος δεν υπήρξε ποτέ. Η εικόνα του παππούλη που τόσα χρόνια έβλεπα από την συχνότητα της κρατικής τηλεόρασης και νόμιζα ότι ήταν αληθινή γκρεμίστηκε σε μερικά λεπτά. Η δύναμη του marketing και του branding της MISKO είχε καταφέρει να με πείσει ως πιτσιρίκι για την ύπαρξη του Ακάκιου… τουλάχιστον τα μακαρόνια τους είναι ακόμα εδώ.

misko akakios

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν ίσως θυμήσουν κάτι στους παλιότερους. Για μένα είναι απλά εικόνες από παλιά περιοδικά μιας θείας που δεν ζει και από σύγχρονα αφιερώματα στην ελληνική τηλεόραση που παρουσιάζουν διαφημίσεις εποχής.

MISKO manoula

MISKO manoula

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Είναι να μη συγκινείσαι με κάτι τέτοιες ιστορίες; Μας πάνε πίσω κάτι χρόνια και άντε να ξεκολλήσεις από τις αναμνήσεις…

  2. Γοητευτικές οι φωτογραφίες από τη διαφήμιση στα πρώτα της βήματα. Δίνουν το στίγμα μίας άλλης εποχής. Αλλά Τιτάνα αν αληθινά πίστευες ότι ο Ακάκιος ήταν υπαρκτό πρόσωπο μου θυμίζεις εμένα που πίστευα ότι το σκυλάκι που στεκόταν στο ηχείο των παλιών γραμμόφωνων ήταν επίσης υπαρκτό και έψαχνα να το βρω ανοίγοντας τα πορτάκια στο παλιό γραμμόφωνο του παππού μου…

  3. @coolplatanos: Δεν ξέρω γιατί αλλά ειλικρινά πίστευα ότι ο Ακάκιος υπήρχε ως φιγούρα. Δεν είχε περάσει καν από το μυαλό μου ότι ήταν δημιούργημα. Χαζό, πολύ χαζό το ξέρω αλλά το ανακάλυψα πριν μερικές μέρες!

  4. Δεν είναι χαζό που το πίστευες. Είναι απλά γοητευτικό. Μας μένει από την χαμένη παιδικότητά μας το να θεωρούμε κάποια πρόσωπα καθιερωμένα από ένα συλλογικό μύθο (και η διαφήμιση νομίζω είναι ένας χώρος γοητευτικού μύθου) αληθινά. Ολοι έχουμε ανάγκη μύθους σε μία εποχή που απομυθοποιεί τα πάντα. Είναι πολύ ανθρώπινο αυτό νομίζω.

  5. Ως καταναλωτής των προϊόντων σας νομίζω οτι έχω έναν λόγο διαμαρτηρίας,για τις αδικαιολόγητα υψηλές αυξήσεις που διαπίστωσα οτι κάνατε. Σας θυμίζω οτι η πραγματικά καλή θέση που έχετε στην αγορά δεν οφείλετε μόνο στους κόπους σας αλλά και στη δική μας επιλογή. Για να έχουμε λοιπόν αυτή την όμορφη πραγματικά σχέση θα πρέπει να μην ανατιμήσετε τα προϊόντα σας για αρκετό καιρό, αντιθέτως θα πρέπει να κάνετε μεγάλες προσφορές.Σας θυμίζω ακόμα οτι είναι ένας καλός τρόπος να χτυπήσετε τους ανταγωνιστές σας. Εύχομαι καλή Μεγάλη
    Σαρακοστή, με υγεία στις οικογένειές σας και επιτυχία στα επαγγελματικά σας. Παπαμακάριος Γεώργιος

  6. Κι ομως υπαρχει ο λεγομενος Ακακιος με το ονομα Ευδοκιμος και ειναι ο ηγουμενος -απο το 1951 – της Μονης Παναχραντου στην Ανδρο. Μια επισκεψη εκει θα σας πεισει και οι ιστοριες του θα σας κατατοπισουν στο πως τι και γιατι… Και σιγουρα θα σας κερασει και μια ωραια μακαροναδα μισκο.

Top

Show Buttons
Hide Buttons