Μικρή άνοδος για Windows 8 και 8.1

by George Polyzos • On 09-09-2014 • AT 2:51 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

microsoft-surface

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλλεξε η Net Marketshare τα λειτουργικά συστήματα Windows 8 και 8.1 της Microsoft κέρδισαν σε μερίδια αγοράς κατά τον μήνα Αύγουστο, παρά τη συνεχιζόμενη υπεροχή των Windows 7 και XP.

Τον Αύγουστο τα Windows 8.1 κατείχαν μερίδιο 7,09% της αγοράς λειτουργικών συστημάτων, έναντι 6,56% που είχε καταγραφεί τον Ιούλιο. Αντίστοιχα, τα Windows 8  ανέβηκαν στο 6,28% έναντι 5,92% του Ιουλίου.

Συνδυαστικά, τα δύο πιο πρόσφατα λειτουργικά συστήματα της Microsoft κατέχουν μερίδιο 13,37% για τον μήνα Αύγουστο, έναντι 12,48% του Ιουλίου. Ωστόσο, το «αειθαλές» λειτουργικό σύστημα Windows XP συνεχίζει να κατέχει διψήφιο μερίδιο αγοράς, παρά τη μικρή πτώση του (23,89% έναντι 24,82% τον προηγούμενο μήνα).

Στην πρώτη θέση βρέθηκαν και τον περασμένο Αύγουστο τα Windows 7, με μερίδιο αγοράς στο 51,21% (έναντι 51,22% του Ιουλίου και 50,55% του Ιουνίου).

Παρά το γεγονός ότι η Microsoft έχει σταματήσει την υποστήριξη των Windows XP ήδη από τον περασμένο Απρίλιο, όλα δείχνουν ότι η πλειοψηφία των χρηστών (κυρίως σε επίπεδο επιχειρήσεων και επαγγελματιών) δεν περνά στα νεώτερα Windows 8/8.1 αλλά στο ενδιάμεσο σκαλοπάτι των Windows 7.

Αιτία, για πολλούς, φέρεται να είναι η δυσκολία προσαρμογής στο περιβάλλον χρήσης Metro, όπου απουσιάζει το περιβόητο Start menu. Άλλωστε, έντονη είναι και η φημολογία ότι στο επόμενο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, τα μελλοντικά Windows 9, θα επανέλθει το Start menu σε μία πιο Metro εκδοχή.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons