Μικρή ανάπτυξη για τα tablet και ισορροπία στα PC βλέπει η IDC

by George Polyzos • On 27-11-2014 • AT 3:26 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

android-tablets

Στην πρόσφατη έκθεσή της η IDC προβλέπει ότι το 2014 θα κλείσει με άνοδο για την αγορά των συσκευών tablet, αλλά όχι στα επίπεδα των προηγούμενων χρόνων.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία ερευνών προβλέπει ότι οι παραδόσεις συσκευών tablet θα αυξηθούν κατά 7,2% το 2014, έναντι του εντυπωσιακού 52,5% της προηγούμενης χρονιάς. Αιτία της κάμψης της συνολικής αγοράς θεωρείται από τους αναλυτές της IDC το γεγονός ότι για πρώτη φορά το 2014 παρουσιάστηκε μείωση στις παραδόσεις συσκευών iPad.

Επιπρόσθετα, μετά το αρχικό «ξέσπασμα» της συγκεκριμένης αγοράς, οι καταναλωτές αποδεικνύεται ότι δεν αντικαθιστούν τις συσκευές τους τόσο συχνά όσο αρχικά αναμενόταν.

Οι αναλυτές της International Data Corp. υποστηρίζουν ότι για τα tablets υπολογιζόταν αρχικά ότι ο κύκλος ζωής προϊόντος θα ήταν παρόμοιος με αυτόν των smartphones. Δηλαδή προέβλεπαν αντικατάσταση μίας ταμπλέτας κάθε 2-3 χρόνια, κάτι το οποίο διαψεύδεται στην πράξη καθώς αποδεικνύεται ότι οι καταναλωτές για να αλλάξουν το tablet τους πολλές φορές χρειάζονται ακόμη και περισσότερα από 4 χρόνια.

Μιλώντας με αριθμούς, η IDC προβλέπει την παράδοση συνολικά 235,7 εκατομμυρίων συσκευών, με το λειτουργικό Android να βρίσκεται στα 2/3 από αυτές (67,7%) και να ακολουθείται από το iOS (27,5%) και τα Windows (4.6%).

Αντίθετα, στην αγορά συστημάτων PC προβλέπεται μικρότερη ύφεση, κατά 2,7%, έναντι αρχικής πρόβλεψης για ύφεση στο 3,7%. Εδώ, αναμένεται να παραδοθούν συνολικά από τους κατασκευαστές 306,7 εκατομμύρια συστήματα. Η αγορά φαίνεται ότι άλλαξε λόγω των καλύτερων επιδόσεων που επιτεύχθηκαν σε Δυτική Ευρώπη και Ιαπωνία.

Αναλυτές θεωρούν ότι η αγορά βελτιώθηκε ελαφρά επίσης από μία σειρά παραγόντων όπως η συνεχιζόμενη αγοραστική δραστηριότητα που προκάλεσε η παύση υποστήριξης των Windows XP αλλά και οι προσιτές τιμές στα entry-level συστήματα από τα μοντέλα Windows 8/ Bing. Αντίστοιχη ώθηση δόθηκε και από τα προσιτά συστήματα Chromebooks.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons