Mike Lazaridis vs BBC, η επίμαχη ερώτηση για το BlackBerry

by Stefanos Kofopoulos • On 14-04-2011 • AT 8:43 pm • 11 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

Mike Lazaridis vs BBC, η επίμαχη ερώτηση για το BlackBerry και το τέλος της συνέντευξης

Ένας εκ των δύο CEO της RIM, ο Mike Lazaridis λέει στον δημοσιογράφο του BBC ότι δεν μπορεί να συνεχίσει την κουβέντα μαζί του. Πριν φτάσουν σε αυτό το σημείο, ο δημοσιογράφος ρωτάει τον Lazaridis για τα προβλήματα και τις ανησυχίες που είχε η RIM και το BlackBerry στις αγορές της Μέσης Ανατολής και την Ινδίας. Ο CEO απάντησε ότι δεν τίθεται καν θέμα ασφάλειας και ότι η ερώτηση δεν είναι δίκαια, διευκρινίζοντας ότι η RIM έχει την ασφαλέστερη πλατφόρμα email και απλά εκδιώχθηκε από τις αγορές αυτές επειδή είναι πετυχημένη εταιρεία. Η συνέντευξη διακόπτεται όταν ο Lazaridis ζητάει από την κάμερα να κλείσει γιατί το θέμα αφορά την ασφάλεια του Καναδά, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για national security issue. Θα δείτε το βίντεο στο site του BBC μαζί με την αντίδραση του Lazaridis που επιμένει ότι η RIM δεν αντιμετωπίζει απολύτως κανένα πρόβλημα. Η πραγματικότητα έχει δύο όψεις, μία εκ των οποίων είναι ότι οι κυβερνήσεις της Μέσης Ανατολής και της Ινδίας ήθελαν να ασκούν έλεγχο πάνω στην πλατφόρμα της RIM και του BIS για λόγους που μόνο οι υψηλά ιστάμενοι γνωρίζουν. Η RIM προφανώς δεν συμφώνησε με αυτό και το θέμα έλαβε διαστάσεις. Μπορεί βέβαια να συμβαίνει και κάτι άλλο…

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

11 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Συμφονώ απολύτως με τον κύριο υψηλά υφιστάμενο της Καναδικής Εταιρίας.
  Είναι θέμα ασφαλείας, δεν μπορεί να καλοπληρώνεις έναν δημοσιογράφω και να απαιτείς από τον κύριο στην κάμερα να απαντήσει σε ερωτήσεις που θα τον κάνουν να χάσει την δουλεία του και τα πολιτικά δικαιωματά του…

 2. go Mike!

 3. O δημοσιογράφος δεν ήταν εντάξει απέναντί του, δικαίωμά του να σταματήσει το interview.
  Δεν ξέρω αν είναι κακοπληρωμένος, αλλά σίγουρα άνετα συγκρίσιμος με ελληνικά μαργαριτάρια.
  Στο blog του έχει επίσης το επίμαχο videoclip, μόνο που άλλα λέει και άλλα γράφει. Οι fans του κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, η λογοκρισία πάει σύννεφο, κατά τα άλλα τυπικότατοι οι εγγλέζοι.
  Μόνο ο τύπος στο 42.comment κατάφερε να περάσει το μήνυμα ;-)

  PS: “…. com’on this is a national security issue.” λέει, γενικά, όχι της Αμερικής.

  • Καναδά, όχι Αμερική. Υποθέτω ότι αυτό εννοεί γιατί η RIM είναι από εκεί.

   • ναι ίσως, ίσως όμως εννοεί τις Σ.Αραβία και Ινδία, ότι αυτές δηλαδή έχουν national security issue και γι αυτό (ή επειδή?) θέλουν ντε και καλά access στο ΒΒ σύστημα.
    Καλά έκανε και αρνήθηκε, απο εκείνη τη στιγμή ανεβήκαν οι πωλήσεις κατακόρυφα (τουλάχιστον εδώ)

   • Τώρα όμως η μετοχή της RIM πέφτει από τα άσχημα reviews του PlayBook.. και ο Lazaridis κρατάει ένα στην διάρκεια της συνέντευξης.

    Για εμένα το πιο σημαντικό είναι ότι μπροστά στην κάμερα λέει ότι τους έδιωξαν γιατί είναι επιτυχημένοι. Απλοϊκό αλλά και πολύ δυνατό να το λες. Ποια η αλήθεια και τι θα κάνει η RIM για αυτό μάλλον δεν θα το μάθουμε ποτέ.

   • ναι πραγματικά θέλει αρ… να το λες και να του παίρνεις τον αέρα απ’ τα πανιά.
    Οι μετοχές και οι αναλυτές είναι η μισή αλήθεια (ή παραμύθι ανάλογα με την περίπτωση;-)
    Θα δούμε τι θα γίνει με την RIM, αλλά όσο έχουν το άλογο ΒΒ στον σταύλο δεν νομίζω να υπάρχει κανένα άμεσο πρόβλημα.

    Λοιπόν, κλείνουν τα μάτια σιγά σιγά, ώρα να μετακομίσω…
    Καληνύχτα!

   • Δε νομίζω ότι τα reviews είναι άσχημα τιτάνα. Aπεναντίας, πολύ ενθαρρυντικά.

   • Αν αναφέρεσαι στο PlayBook θα ήθελα να δω links αλλά όχι από RIM favored blogs / sites

 4. Οι τιμές των μετοχών δεν είναι απόλυτος δείκτης. Τα blackberry παραμένουν κορυφή στην Β.Αμερική στον business sector. Γενικά, όμως, αναμένεται να περάσει δύσκολα από την κατακόρυφη άνοδο του Android που πιθανόν θα καταπιεί τους πάντες εκτός από το iPhone.

  • Δεν είναι απόλυτος δείκτης αλλά είναι ένας δείκτης την ίδια ώρα που τα BlackBerry έχουν να ανταγωνιστούν τα iPhones και πολύ σύντομα και τα Nokia με την επίσημη σύνδεση με τον Exchange και λειτουργικό Windows Phone.

Top

Show Buttons
Hide Buttons