Η πρόταση της Microsoft για εξαγορά του Yahoo!

by Stefanos Kofopoulos • On 04-02-2008 • AT 3:48 pm • 3 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

microsoft yahoo acquisition

Για 44.6 δισεκατομμύρια δολλάρια η Microsoft θέλει να επεκταθεί στον κόσμο του internet και να εξαγοράσει το Yahoo!, παρέα με όλες τις υπηρεσίες που αυτό προσφέρει. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από την μηχανή αναζήτησης, το Yahoo! Mail και το κομμάτι της διαφημιστικής πίτας που έχει η εταιρεία, η Microsoft θα έχει λόγο στο Flickr και το Del.icio.us, για να αναφέρω δύο από τις γνωστές υπηρεσίες που βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα του Yahoo! αλλά διατηρούν το δικό τους brand name.

Το Yahoo! διατηρεί στάση αναμονής, χωρίς να ξεκαθαρίζει τι ακριβώς πρόκειται να συμβεί. Όπως αναφέρεται στο Our response to Microsoft’s proposal, το board of directors εξετάσει την πρόταση. Παράλληλα, στο Microsoft’s bid for Yahoo is bigger than you think ήδη γίνεται λόγος για τον αληθινή αιτία – στόχο της εξαγοράς Yahoo!. Η Microsoft βλέπει τον αντίπαλο Google να κυριαρχεί στην online αναζήτηση, με άλλα λόγια την κινητήρια δύναμη πίσω από την online διαφήμιση και χωρό πολλών δισεκατομμυρίων δολλαρίων.

[photo via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Και η εξαιρετική δημιουργία του Αντώνη Σιγάλα: http://www.flickr.com/photos/sigalakos/2234114073/

  2. Προβλέπω να καταλήγουμε με δύο τέρατα, goole vs ms.
    Με το πρώτο να υπερτερεί σημαντικά.

  3. Ακόμα κι έτσι, δεν πρόκειται ποτέ να φτάσουν το Google στο search. Αυτή η κίνηση της Microsoft δεν δηλώνει τίποτα παραπάνω από πανικό. Αντί να επικεντρώνουν την προσοχή τους στο λειτουργικό τους σύστημα που πάει κατά διαόλου, πάνε να μπούνε σε νέα αγορά. Μακάρι να μην γίνει ποτέ αυτή η συμφωνία. Άκλαφτη θα παει η Yahoo!.

Top

Show Buttons
Hide Buttons