Η Microsoft θα πληρώσει την Nokia $1 δις για τα Windows Phone

by Stefanos Kofopoulos • On 08-03-2011 • AT 10:19 am • 5 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

Η Microsoft θα πληρώσει την Nokia $1 δις για τα Windows Phone

Αν οι πληροφορίες είναι σωστές και η συμφωνία περιέχει αυτή την λεπτομέρεια, η Microsoft έχει συμφωνήσει να πληρώσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην Nokia για την προώθηση και την παραγωγή Windows Phone κινητών. Φυσικά η Nokia θα πληρώνει το κόστος για κάθε άδεια χρήστης των Windows Phone αλλά τα έξοδα αυτά θα βγουν από τις περικοπές στο κομμάτι του R&D αφού πλέον το Symbian πεθαίνει και το λειτουργικό θα είναι τα Windows Phone.

Αν η συμφωνία για το ένα δισεκατομμύριο περιέχει έστω και κάποιες δόσεις αλήθειας, η Microsoft αναμένεται να πληρώνει την Nokia 200 εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο για τα επόμενα 5 χρόνια, ποσό μικρό για μια εταιρεία στο μέγεθος της Microsoft. Σύμφωνα με πηγές του BussinessWeek, η συμφωνία δεν έχει υπογραφεί ακόμα αλλά αν ισχύει όπως περιγράφεται στο άρθρο, η Microsoft θα ξοδέψει ελάχιστα χρήματα για να αποκτήσει πρόσβαση στο μεγαλύτερο δίκτυο πώλησης κινητών του πλανήτη, χρησιμοποιώντας την μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής κινητών.

Προφανώς για την Microsoft και την Nokia η συμφωνία για χρήση των Windows Phone στα Nokia κινητά έχει νόημα, τουλάχιστον στα χαρτιά. Η Microsoft αναζητά μεγαλύτερο μερίδιο αγορά για τα Windows Phone 7 και τις μελλοντικές εκδόσεις του λειτουργικού ενώ η Nokia θέλει απελπισμένα περισσότερα κέρδη και να ξεφορτωθεί το απαρχαιωμένο Symbian. Τι θα προκύψει στο τέλος αυτή της συμφωνίας και αν τελικά η συνεργασία έχει αίσιο τέλος για τις εταιρείες αλλά και για τους καταναλωτές μένει να το δούμε. Υπομονή για τα πρώτα Nokia Windows Phone.

Update: Όπως αναφέρεται και στο GigaOm, η συμφωνία για το 1 δισεκατομμύριο δολάρια είναι ψίχουλα για αυτό που κερδίζει και θα κερδίσει η Microsoft.

“From Nokia’s perspective, this doesn’t look like a great deal. Two hundred million dollars each year for five years is a fairly paltry sum when you look at what the company’s cutting back: thousands of jobs and somewhere in the region of $2 billion in R&D spending that currently goes on Symbian and MeeGo. It’s hard to see a billion dollars being anywhere near enough to change anyone’s mind”

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

5 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Πολυ καλη κίνηση απο την πλευρά της Microsoft αλλα δείχνει πολυ απελπισμένη…

  • Όντως καλή κίνηση αλλά εάν συνυπολογίσεις όλη τη δραστηριότητα που κρύβει η είδηση αυτή τότε θα καταλάβεις πολύ εύκολα ότι αν υπάρχει μία απελπισμένη εταιρία τότε αυτή είναι η Nokia.
   Κι αυτό διότι το deal ευνοεί πάρα πολύ την Microsoft και οικονομικά (200$ εκ./έτος) αλλά και στρατηγικά διότι θα γεμίσει ο πλανήτης προϊόντα Win Phone 7 και κατ’ επέκταση Win Phone 7 υπηρεσίες!

   • Μην ξεχνάμε ότι αυτά είναι πληροφορίες και όχι κάτι επιβεβαιωμένο.. τί θα κάνει η Microsoft ή η Nokia και πως θα ανταποκριθεί το κοινό θα το μάθουμε προς το τέλος του χρόνου με τα πρώτα Nokia Windows Phone

 2. Ουσιαστικά η Microsoft αγόρασε τη Nokia για ένα κομμάτι ψωμί :(

  • Αυτή είναι μια θεωρία συνωμοσίας που μόνο ο χρόνος θα δείξει αν έχει βάση ή όχι. Η Nokia έχει εξίσου ανάγκη την Microsoft γιατί τόσα χρόνια δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει κάτι αξιόπιστο και ανταγωνιστικό απέναντι το iOS και το Android.

Top

Show Buttons
Hide Buttons