Αυτοκαθαριζόμενες touchscreen, μια τρελή πατέντα από την Microsoft

by Stefanos Kofopoulos • On 31-10-2011 • AT 11:59 pm • 9 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Αυτοκαθαριζόμενες touchscreen, μια τρελή πατέντα από την Microsoft

Το ότι τα κινητά είναι πλέον από τις συσκευές με την υψηλότερη συγκέντρωση μικροβίων είναι πλέον γνωστό στον καθένα. Είναι από τις συσκευές, αν όχι η μοναδική, που πιάνουμε στα χέρια μας κατα την διάρκεια ολόκληρης της ημέρας, από όταν ανοίγουμε το πρωί τα μάτια μας μέχρι αργά το βράδυ πριν τα κλείσουμε για να κοιμηθούμε. Η Microsoft αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και κάπως έτσι, πιθανότατα μέσα από το Microsoft Research, βγήκε μια νέα πατέντα για ένα νέο είδος αυτοκαθαριζόμενης οθόνης αφής. Η τεχνολογία είναι αρκετά απλή, μαζί με τα γνωστά RGB pixel θα υπάρχει και ένα τέταρτο, που θα εκλύει UV ακτινοβολία. Τα μικρόβια δεν αντέχουν αυτό το είδος ακτινοβολίας και πεθαίνουν, μειώνοντας σημαντικά τον κίνδυνο μόλυνσης. Τέρμα λοιπόν πια τα κρυολογήματα μια και καλή από άρρωστους φίλους που θέλουν να κάνουν αναπάντητες.

[via]

 

Ενημέρωση: Το άρθρο αυτό αρχικά δημοσιεύθηκε από διαφορετικό συντάκτη.
Τροποποιήθηκε, βελτιώθηκε και επαναδημοσιεύθηκε από τον Titanas

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

9 ΣΧΟΛΙΑ

 1. έξυπνο, θα πρέπει όμως να προστεθεί ένα Layer ακόμη που θα εκπέμπει μόνιμα Ultra Violet ακτινοβολία και να μην καταναλώνει πολύ ενέργεια.

  • Το θέμα μας όμως δεν είναι τα μικρόβια αλλά κάτι πιο απλό όπως οι …δαχτυλιές! :p

   • Όταν έρευνες δείχνουν πως στα κινητά και στις οθόνες τους υπάρχουν περισσότερα μικρόβια και από λεκάνη (και όχι μόνο ακίνδυνα για τον άνθρωπο μικρόβια), τότε πρώτο θέμα πρέπει να είναι οι αντιμικροβιακές τεχνολογίες και στη συνέχεια βλέπουμε και το αντιαισθητικό θέμα των δαχτυλιών.

   • Το θεμα ειναι ο κοσμος να μην ειναι βρωμιαρης. Το καθαριζω μονος μου δεν χρειαζομαι ειδικη τεχνολογια.

   • Και εγώ έχω τρέλα με την καθαριότητα και την απολύμανση, αλλά δεν είμαστε ο μέσος όρος δυστυχώς (κατά άλλους μπορεί και ευτυχώς).

 2. δηλαδη θα πρεπει να φοραμε κ αντιλιακο για να παρουμε τηλεφωνο;

 3. Με την οθόνη οκ, με το υπόλοιπο μέρος του κινητού όμως που είναι μεγαλύτερο από την οθόνη και το κρατάμε τι γίνεται??

 4. Ποιος είπε ότι τα κλείνουμε το βράδυ?

 5. Nai alla afth h aktinovolia pu tha ekpempei den tha ine epivlavis gia emas?

Top

Show Buttons
Hide Buttons