Ασφάλεια υπολογιστών: ο κόσμος λατρεύει keygens και το malware τα PC τους

by Stefanos Kofopoulos • On 10-10-2012 • AT 8:45 pm • 3 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Τεχνολογία

Ασφάλεια υπολογιστών: ο κόσμος λατρεύει keygens και το malware τα PC τους

Η Microsoft μίλησε και είπε ότι τα πράγματα είναι επικίνδυνα για όσους χρησιμοποιούν πειρατικό λογισμικό αφού συχνά καταλήγουν να έχουν υπολογιστές με malware και όχι μόνο. Σημαντικό στοιχείο στην έρευνα της Microsoft η παρουσία των keygens.

Είναι αυτά τα πολύ μικρά προγράμματα που δημιουργούν κλειδιά και κωδικούς απαραίτητα για την ενεργοποίηση και εγκατάσταση εφαρμογών που έχουν αποκτηθεί παράνομα. Το απαραίτητο κλειδί βρίσκεται πάνω στην συσκευασία του software ή έχει φτάσει με email. Αντί για αυτό, το keygen δημιουργεί άπειρα κλειδιά για άπειρες παράνομες εγκαταστάσεις λογισμικού μέχρι να συμβεί το μοιραίο.

Ασφαλεια στο PC και Win32/Keygen δεν πανε μαζι

Η Microsoft υποστηρίζει ότι το 76% των PC που χρησιμοποιούν keygen έχουν ήδη προσβληθεί από κάποιο άλλο malware επίσης. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το keygen έρχεται μαζί με malware ή φροντίζει να φέρει το malware στον υπολογιστή του χρήστη που χαίρεται για την δωρεάν εγκατάσταση του προγράμματος αλλά ταυτόχρονα πέφτει θύμα της διαδικασίας που τον οδήγησε εκεί.

Τα Win32/Keygen προγράμματα είναι πολύ μικρά σε μέγεθος, συνήθως μοιάζουν αθώα και δεν ζητάνε τίποτα για να εξυπηρετήσουν τον χρήστη. Έτσι τουλάχιστον φαίνεται αρχικά γιατί η συνέχεια μάλλον είναι διαφορετική. Δεν είναι όλα τα keygen το ίδιο κακόβουλα ή τουλάχιστον δεν οδηγούν όλα τα keygen σε περιπέτειες. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να προσέχετε.

Με το Microsoft Security Essentials και Windows Defender, η εταιρεία έχει μια τεράστια βάση δεδομένων με ό,τι συμβαίνει σε εκατομμύρια PC σε όλο τον κόσμο. Μπορεί να προστατέψει αποτελεσματικά τους χρήστες αλλά και παράλληλα να έχει πλήρη εικόνα για την κατεύθυνση που κινούνται οι ιοί υπολογιστών, το malware και ό,τι ενδέχεται να βλάψει την λειτουργία των Windows.

Για περισσότερες λεπτομέρειες το Microsoft Security Intelligence Report Volume 13 Released είναι διαθέσιμο εδώ.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Solution called Sandbox

    • Αυτό δεν είναι λύση

      • Η λύση είναι open sources

Top

Show Buttons
Hide Buttons