Τέλος για το Microsoft Security Essentials στα Windows XP

by dtonias • On 14-01-2014 • AT 12:40 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Τέλος για το Microsoft Security Essentials στα Windows XP

Τέλος εποχής και για το Microsoft Security Essentials για τα Windows XP που θα σταματήσει να ενημερώνεται στις 8 Απριλίου 2014.

Μόλις τρεις μήνες απομένουν μέχρι την οριστική διακοπή της εκτενούς υποστήριξης των Windows XP SP3 από τη Microsoft με την ημερομηνία να έχει οριστεί στις 8 Απριλίου 2014. Το λειτουργικό προφανώς θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά, ωστόσο ο κίνδυνος για ιούς, malware και επιθέσεις μεγαλώνει καθώς δε θα παρέχονται ενημερώσεις ασφαλείας και διορθώσεις.

Στο ίδιο μονοπάτι βαδίζει και η έκδοση του Microsoft Security Essentials για τα Windows XP που θα σταματήσει να ενημερώνεται πλέον την ίδια ημέρα καθώς επίσης θα αφαιρεθεί ο σύνδεσμος λήψης και εγκατάστασης για το γερασμένο πλέον λειτουργικό.

Το μήνυμα που δίνει η Microsoft είναι ξεκάθαρο. Τα Windows XP έχουν πλέον ολοκληρώσει τον κύκλο τους και δεν υπάρχει διάθεση για περαιτέρω υποστήριξη, ακόμη και αν τα ποσοστά χρήσης του λειτουργικού είναι ακόμη σημαντικά παγκοσμίως, κυρίως στις επιχειρήσεις.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι θα διακοπεί η ενημέρωση του Microsoft Security Essentials μόνο για την έκδοση των Windows XP. Οι αντίστοιχες εκδόσεις του MSE για Windows Vista και Windows 7 θα συνεχίσουν να ενημερώνονται κανονικά.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons