Το Microsoft Photosynth μαμάει

by Stefanos Kofopoulos • On 06-08-2007 • AT 9:39 pm • 7 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

Microsoft Photosynth

Θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο σύντομος μπορώ για να σας αφήσω να απολαύσετε την μαγεία που κρύβει το Microsoft Photosynth, μια νέα τεχνολογία / υπηρεσία από τον γίγαντα του Redmond που επιτρέπει την δημιουργία τρισδιάστατων κόσμων συλλέγοντας και συνδυάζοντας πολλές διαφορετικές φωτογραφίες που έχουν τραβήξει άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι. Αυτό είναι βασικά το αποτέλεσμα αλλά η Microsoft το περιγράφει κάπως έτσι:

Our software takes a large collection of photos of a place or an object, analyzes them for similarities, and displays them in a reconstructed three-dimensional space.

With Photosynth you can:

 • Walk or fly through a scene to see photos from any angle
 • Seamlessly zoom in or out of a photo whether it’s megapixels or gigapixels in size
 • See where pictures were taken in relation to one another
 • Find similar photos to the one you’re currently viewing
 • Send a collection – or a particular view of one – to a friend

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για Technology Preview και όχι τελικό προϊόν. Στον Firefox χρειάστηκε να κατεβάσω ένα plugin [5.1MB αν θυμάμαι καλά] και όλα δούλεψαν ρολόϊ. Είναι απλά καταπληκτικό. Δείτε παραδείγματα εδώ και εδώ. Δικέ μου, Microsoft Photosynth!

[Thanks J.G, link example via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

7 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Όπως τα λές, ΜΑΜΑΕΙ και ΔΕΡΝΕΙ ανελέητα!!! Από όποια πλευρά και αν το δεις είναι εξαιρετικό και μοναδικής σύλληψης εφαρμογή! Αυτός που το σκέφτηκε πρέπει να έχει τεράστιο εγκέφαλο και ανελέητη φαντασία!

 2. “The Photosynth technology preview runs only on Windows XP SP2 and Windows Vista.”

  BOLLOCKS!!!

 3. Και όχι μόνο xp ή vista! Θα πρέπει και η κάρτα γραφικών που έχεις να έχει σχετικά καλές προδιαγραφές (αν “σηκώνει” το AERO των vista θα είσαι ΟΚ).

  Πάντως δεν παύει να είναι καταπληκτική εφαρμογή!

  Φαντάσου να είσαι σε μια εκδήλωση κλπ και να έχουν όλοι κάμερες με wifi και να αποθηκεύονται όλες οι φωτό σε ένα κεντρικό μηχάνημα. Και στη συνέχεια η εφαρμογή να τις επεξεργάζεται και να σου δημιουργεί το τρισδιάστατο μοντέλο του χώρου!!! Βέβαια από ότι λένε η επεξεργασία θέλει βαρβάτο μηχάνημα και αρκετές ώρες!

  :)

 4. @dilated: technology preview είναι τι περιμένεις, να το κάνουν να τρέχει πρώτα σε Mac? :)

 5. Κάτσε μην κρασάρει κιόλας εκεί που πας να φορτώσεις τις εικόνες…Microsoft και καλό προιόν σοβαροί είστε?

 6. @MacG5: Δεν μου κόλλησε ποτέ μέσα από Firefox. Αλλά ακόμα και αν κολλήσει είναι κατανοητό.. πρόκειται για technology preview.

 7. Η τεχνολογία παρουσιάζεται και όχι το προϊόν. Για πρώτη φορά θα παραδεχτώ ότι η Microsoft βγάζει (ψιλο)χάλια προϊόντα, σε σχέση με την “Μήλο”. Άλλωστε αυτή είναι και η διαφορά τους. Η “Μήλο” παράγει εξαιρετικά προϊόντα, ενώ η Microsoft, εξαιρετική τεχνολογία!!!

Top

Show Buttons
Hide Buttons