Το Microsoft Kinect θα πουλήσει τρελά

by Stefanos Kofopoulos • On 22-09-2010 • AT 12:41 pm • 5 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Microsoft Kinect

Κάποιος στην Microsoft κάνει καλή δουλειά στο PR ή είναι τόσο ενθουσιασμένος και ειλικρινής που δεν μπορεί να το κρύψει. Σύμφωνα με δηλώσεις του Kudo Tsunoda, οι προ-παραγγελίες του Microsoft Kinect είναι τόσο καλές που η εταιρεία πιστεύει ότι καθώς πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα, το Kinect θα πουλήσει περισσότερο και από το iPad. Να θυμήσουμε ότι το iPad κατάφερε να πουλήσει 1.000.000 συσκευές σε λιγότερο από ένα μήνα, για την ακρίβεια σε 28 ημέρες. Κανείς δεν γνωρίζει τα νούμερα των pre-orders που έχει στην διάθεση του ο κ. Tsunoda, το μόνο σίγουρο είναι ότι αν οι πωλήσεις του Microsoft Kinect είναι τόσο καλές όσο περιμένουν εκεί στο Rendmond, το XBOX 360 θα κάνει χαρούμενους πολλούς μετόχους και θα θέσει τα θεμέλια για μια νέα εποχή στο gaming και όχι μόνο.

Το Kinect, γνωστό με την κωδική ονομασία project Natal, είναι η προσπάθεια της Microsoft να κερδίσει μερίδιο αγοράς από το Wii της Nintendo και τις προσπάθειες της Sony με αντίστοιχους motion controllers. Η ιδιαιτερότητα του Microsoft Kinect είναι η απουσία χειριστηρίων, αφού τον έλεγχο της οθόνης αναλαμβάνει το κορμί του παίχτη που βρίσκεται τοποθετημένο σε απόσταση από τις κάμερες του Kinect, υπεύθυνες για την καταγραφή και ανάλυση των κινήσεων. Δεν υπάρχει χειριστήριο μεταξύ τηλεόρασης και gamer, μόνο η ανάλυση του κάνει το software του Kinect για να αντιστοιχίσει πχ την παλάμη σε μια ρακέτα στην οθόνη.

Εκτός από games η Microsoft θα προωθήσει το Kinect με τρόπους που μόλις έχουμε αρχίσει να βλέπουμε σε δημόσια θέα, αλλά αυτό είναι κάτι που αφορά θέματα όπως τεχνητή νοημοσύνη και θα το δούμε σε ξεχωριστό post.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

5 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κατά τη γνώμη το kinect είναι καλλίτερο από το move του PS3 αλλά η τιμή του είναι λίγο τσουχτερή.

 2. Είμαι από αυτούς που θα το αγοράσουν από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του στην Ελλάδα. Δεν θα σταθώ στο αν είναι καλύτερο από τα άλλα, δεν με νοιάζει άλλωστε. Γι αυτό υπάρχουν πολλές επιλογές, για να διαλέξει ο καθένας τι του ταιριάζει καλύτερα. Θεωρώ ότι είναι μια φοβερή τεχνολογία και την τιμή του την βρήσκω πλήρως φυσιολογική.

 3. Amazing!!!!! Αν είναι αλήθεια τα video με τα Demo… και έχει παιχνίδια θα πουλήσει ΤΡΕΛΑ!!!!

 4. άκουσα ότι το τελικό προϊόν θα έχει κάποια λιγότερα χαρακτηριστικά από ότι είχανε ανακοίνωση στην αρχή ισχύει?

  • Ναι για να ριξουν τη τιμη.
   Σε επιπεδο software δεν θα διαθετει αναγνωριση νοηματικης γλωσσας (ενδεχομενως να υπαρξει update αργοτερα)
   Σε επιπεδο hardware θα χρησιμοποιει την επεξεργαστικη ισχυ του 360 (δεν θα κανει το ιδιο την επεξεργασια)

Top

Show Buttons
Hide Buttons