Microsoft Office 2010 εδώ και τώρα, Ελληνικά στις 27 Αυγούστου

by Stefanos Kofopoulos • On 15-06-2010 • AT 8:38 pm • 5 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Τεχνολογία

Microsoft Office 2010

Παγκόσμια πρεμιέρα για το νέο Microsoft Office 2010 αλλά και των γνωστών Microsoft Visio 2010 και Microsoft Project 2010. Στην Ελλάδα θα δούμε τις εκδόσεις να κυκλοφορούν στα Ελληνικά στις 27 Αυγούστου αλλά μέχρι τότε είμαι σίγουρος ότι όλοι θα έχετε δοκιμάσει το νέο Office με τον έναν ή άλλο τρόπο. Πρόκειται ίσως για το σημαντικότερο release της Microsoft, όχι επειδή το Word 2010 θα έχει 100 νέα features που το 99% δεν χρησιμοποιεί αλλά γιατί θα ενοποιήσει το Office στα PCs και το web. Αυτό σημαίνει ότι για πρώτη φορά η εμπειρία στο desktop και το laptop θα είναι όσο πιο κοντά γίνεται με την εμπειρία στο web (που δεν υπήρχε πριν) και το κινητό / tablet. Αυτό θα μας οδηγήσει σε άλλα πράγματα που είναι μάλλον καλό να αναλυθούν σε άλλο post.

Ακολουθεί και το press release με πολύ yada yada.

Η Microsoft Corp. ανακοινώνει σήμερα την παγκόσμια διάθεση των νέων προϊόντων της, Microsoft Office 2010, Microsoft Visio 2010 και Microsoft Project 2010. Οι καταναλωτές μπορούν από σήμερα να προχωρήσουν στην αγορά του αγγλικού Office 2010, επισκεπτόμενοι 35.000 καταστήματα λιανικής πώλησης σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Το ελληνικό Office 2010 θα κυκλοφορήσει στις 27 Αυγούστου 2010.

Επιπλέον, το νέο προϊόν της Microsoft διατίθεται με την αγορά επιτραπέζιων και φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών από τους κορυφαίους κατασκευαστές παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των Acer, Asus, Dell, HP, Lenovo, Samsung, Sony και Toshiba. Υπολογίζεται ότι, μέσα στον επόμενο χρόνο, περισσότεροι από 100 εκατομμύρια ηλεκτρονικοί υπολογιστές θα διαθέτουν προ-εγκατεστημένη μία από τις 3 εκδόσεις: Office Home and Student 2010, Office Home and Business 2010 ή Office Professional 2010.

«Εργαζόμενοι στενά με το δίκτυο μεταπωλητών και με κορυφαίους κατασκευαστές ηλεκτρονικών υπολογιστών, προχωρήσαμε σε σημαντικές αλλαγές όσον αφορά στον τρόπο διάθεσης του Office 2010, προσφέροντας στους καταναλωτές περισσότερες επιλογές αγοράς και καθιστώντας, με αυτόν τον τρόπο, την εγκατάσταση του Office σε νέους και παλιούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές πιο εύκολη από ποτέ», δήλωσε ο Stephen Elop, Πρόεδρος του Microsoft Business Division της Microsoft. «Για πρώτη φορά, οι χρήστες θα μπορούν να αγοράσουν σε καταστήματα λιανικής πώλησης μια Κάρτα Ενεργοποίησης Προϊόντος (Product Key Card) για να ενεργοποιήσουν το προ-εγκατεστημένο Office 2010 σε νέους υπολογιστές. Ακόμα, για όσους θέλουν να “κατεβάσουν” το Office 2010 απευθείας από το Office.com σε έναν παλιό υπολογιστή, η νέα τεχνολογία Click-to-Run θα τους βοηθήσει να το εγκαταστήσουν μέσα σε λίγα μόνο λεπτά».

Με την ευκαιρία της παγκόσμιας διάθεσης του νέου Office, ο κ. Νίκος Λειβαδάς, Office Marketing Manager της Microsoft Ελλάς, σημείωσε τα ακόλουθα: «Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε το πολυαναμενόμενο Office 2010 που θα προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να εργαστούν αποτελεσματικά από οπουδήποτε και αν βρίσκονται και να επωφεληθούν από καινοτομίες που για πρώτη φορά αξιοποιούνται σε σουίτα γραφείου. Η διάθεση του ελληνικού Office 2010 στις 27 Αυγούστου 2010, θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή χρήσης του PC για τους Έλληνες χρήστες, που αναμένουν με έντονο ενδιαφέρον το νέο προϊόν της Microsoft».

Επισημαίνοντας την υψηλή απήχηση του Office, ο Mike Hurt, Senior Vice President της comScore ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πρόσφατα στοιχεία της comScore Tech Metrix επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι περισσότεροι από 1 δισεκατομμύριο υπολογιστές σε όλο τον κόσμο έχουν εγκατεστημένο το λογισμικό του Office, αποδεικνύοντας ότι αποτελεί τη δημοφιλέστερη σουίτα γραφείου στον κόσμο. Ο εντυπωσιακός αυτός αριθμός αποτυπώνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίζουν τα προϊόντα λογισμικού, όπως το Microsoft Office, στη διαμόρφωση του ψηφιακού κόσμου μέχρι σήμερα».

Παράλληλα, τα αποτελέσματα έρευνας της Microsoft, που διενεργήθηκε σε όσους δοκίμασαν τη δοκιμαστική (beta) έκδοση του Office 2010, έδειξαν ότι το 75% των χρηστών εξέφρασε την επιθυμία να αγοράσει το Office 2010 εντός των επόμενων 6 μηνών. Επισημαίνεται ότι, κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου, περισσότεροι από 9 εκατομμύρια χρήστες εγκατέστησαν τη δοκιμαστική (beta) έκδοση του Office 2010, αριθμός ο οποίος είναι 6 φορές μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο της δοκιμαστικής έκδοσης του Office 2007, αποδεικνύοντας εμπράκτως το αυξημένο ενδιαφέρον των χρηστών για το νέο Office 2010.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όλα θα εξαρτηθούν από την τιμολογιακή πολιτική του. Παντός εγώ εχω μεταφερθεί εδώ και 2 χρόνια από το office στο OpenOffice, και στην δουλειά μου γιατί το κόστος είναι όχι απλά μεγάλο αλλά τεράστιο.

    • Με Google Docs είμαι εγώ αλλά δεν είναι μόνο αυτό το θέμα. Το πάνε πολύ πιο μακρυά. Έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον η κίνηση της Microsoft

      • Στο wikipedia λέει πως υποστηρίζει και το OpenOffice

  2. πολλά features έχουν μαζευτεί και το καθιστούν υπερβολή για τον “φυσιολογικό” χρήστη που δεν ξέρει τι είναι η συγχώνευση αλληλογραφίας, δεν θέλει να κάνει ιστοσελίδα με τον wysiwyg editor (παρακαλώ μη το δοκιμάσει κανένας χωρίς επιτήρηση) κπλ. Ο κόσμος χρειάζεται bullets, images, header/footer άντε και κανέναν πίνακα. Όλα αυτά τα παρέχουν και τα άλλα προγράμματα και το wordpad αν θυμάμαι καλά. Φταίει η νοοτροπία μάλλον, που θέλουμε να κάνουμε crop μια εικόνα και χρησιμοποιούμε photoshop.

  3. Προσωπικά για τη χρήση που το θέλω το Office ’07 έχει γίνει άψογο.
    Ο σημαντικότερος λόγος που θα μεταπηδούσα στο v.2010 είναι η ταχύτητά του – ο οποιοσδήποτε δοκίμασε την beta έκδοση το κατάλαβε.

Top

Show Buttons
Hide Buttons