Η Microsoft σκοτώνει το Zune, αντίο για πάντα

by Stefanos Kofopoulos • On 04-10-2011 • AT 4:44 pm • 4 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Η Microsoft σκοτώνει το Zune, αντίο για πάντα

Ήταν απλά θέμα χρόνου μέχρι το Zune να πεθάνει για πάντα. Η Μicrosoft ξεκίνησε δειλά να απομακρύνεται από την πλατφόρμα και πλέον λέει ανοιχτά ότι το Zune είναι νεκρό. Αν είχατε αγοράσει Zune player εκτός Ελλάδας ή ένα από τα πιο πρόσφατα Zune HD players κρατήστε το για ενθύμιο. Στο μέλλον η μουσική για την Microsoft θα περνάει μέσα από τα Windows Phone κινητά, όχι το Zune. Η ανακοίνωση που ακολουθεί τα εξηγεί όλα.

We recently announced that, going forward, Windows Phone will be the focus of our mobile music and video strategy, and that we will no longer be producing Zune players. So what does this mean for our current Zune users? Absolutely nothing. Your device will continue to work with Zune services just as it does today. And we will continue to honor the warranties of all devices for both current owners and those who buy our very last devices. Customer service has been, and will remain a top priority for us

Η απόφαση της Microsoft είναι λογική και αναμενόμενη. Με μια νέα γενιά φορητών συσκευών, ναι τα Windows Phone κινητά εννοώ, δεν έχει νόημα να διατηρούν ακόμα μια γραμμή παραγωγής για music players όταν τα σημερινά κινητά μπορούν να παίξουν μουσική και πολύ καλά μάλιστα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Apple που βλέπει τις πωλήσεις των iPod να μειώνονται όσο περισσότερο πουλάει το iPhone. Στην περίπτωση της Apple όμως η κατάργηση των iPod δεν είναι τόσο απλή υπόθεση γιατί κατέχουν τεράστιο κομμάτι της αγοράς. Αυτό που θα γίνει είναι κατάργηση συγκεκριμένων μοντέλων.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Rip zune Επιτέλους το έθαψε.

  2. Τώρα που το -επιτέλους- το “έθαψε” θα μου άρεσε πολύ η συσκευή – ναυαρχίδα των Windows Phones (λογικά από Nokia) να ονομαστεί Zune Phone. Αλλά νομίζω πως υπάρχουν θέματα που αποκλείουν κάτι τέτοιο.

  3. R.I.P ελέω Apple iPod να μην ξεχνιόμαστε…

  4. Όλες αυτές οι συσκευές έπρεπε από καιρό να εξαφανιστούν(είτε Apple, είτε Microsoft είτε μπάρμπα-Γιώργος), εκτός ίσως από εξειδικευμένες μορφές τους(ενσωματωμένες σε bluetooth headset, άθραυστες, αδιάβροχες κλπ).
    Σίγουρα το ίδιο να γίνει και σε άλλες συσκευές, πχ. τα βαριά, ογκώδη και άχρηστα σχετικά laptops να εξαφανιστούν και να παραμείνουν μόνο desktops/netbooks/tablets τα οποία μπορούν να καλύψουν τους περισσότερους χρήστες, τα dvd/blueray κλπ players να αντικατασταθούν από HTPC ή embedded λύσεις στις TV…

Top

Show Buttons
Hide Buttons